Nyheter

Linus behöver ny lägenhet – får inget svar om Jupiter

Nyheter I Jupiter finns ett tiotal lediga lägenhet samtidigt som bostadsbristen är hög i Skillingaryd. Texten uppdaterad efter att Gert Jonssons (M) svarat

63 trappor upp till Linus lägenhet. Utan hiss. "Jag måste stanna var sjätte trappsteg"

Vi träffar Skillingarydsbon Linus Persson på torget i Skillingaryd. Han tittar upp mot sin vindsvåning och börjar berätta;

– Jag har drabbats av lågt blodtryck och yrsel där jag framför allt har problem att gå i trappor. Till min lägenhet har jag 63 stycken trappsteg och söker därför med ljus och lykta efter annan lägenhet sedan några veckor tillbaka. Bostadsbristen är hög i Skillingaryd och den tvåan som Vsbo hade utannonserad, strax söderut, fanns 36 personer före mig i kön. Det är ett stort behov av lägenheter och jag skulle mer än gärna flytta in till Jupiter, men ingen på socialförvaltningen svarar mig. Där finns idag ett tiotal lediga lägenheter, men frågan är vad kommunen tänker göra med fastigheten egentligen? Ska det blir kontor, eller vad är det frågan om? undrar Linus.

Det finns lägenheter i storleken ettor och tvåor i fastigheten Jupiter som idag står tomma och socialförvaltningen hyr lägenheterna av fastighetsenheten.

– Och det retar mig att det finns tomma lägenheter när vi har en lång bostadskö. Jag har kontaktat både Vsbo, socialförvaltningen och ledande politiker men det är bara Roger Ödebrink och Kenth Williamsson som har svarat mig, avrundar Linus som är i akut behov av en lägenhet på markplan eller med hissmöjlighet.

Texten uppdaterad kl 14.00;

– Egentligen är det en fråga till socialnämnden men de har ett uppdrag att komma tillbaka till kommunstyrelsen och redovisa vilket framtida lokalbehov de har. Så den aktuella hanteringen angående Jupiter är deras fråga, kommenterar Gert Jonsson (M). 

Linus pekar upp mot hans vindsvåning på Stationsgatan. "Varför får jag inget svar om lägenheterna på Jupiter"?

Taggar

Dela


9 reaktioner på Linus behöver ny lägenhet – får inget svar om Jupiter

Dold agenda för att kunna flytta folk till Vaggeryd. Skillingaryd ska strypas
Zenergy fick ju bygga på ett bra läge: Bostäder med tvättstuga och förråd i annan byggnad samt utvändiga trappor
Det är att gå tillbaka till 70-talet

Och stå står så många i bostadskö i Skillingaryd. Bedrövligt tycker även jag som bor i Vaggeryd men som tycker att man bör gynna även Skillingaryd

Hyr ut lägenheterna på Jupiter ! Vi är flera som behöver bostäder. Vi som är så kallade fattigpensionärer har jättesvårt att få en bostad. Och jag har aldrig blivet klok på hur kommunala bostadsbolag kan hindra oss med små inkomster att få en bostad. Är ni inte till för kommuninvånare? Ge Linus en bostad som passar honom och nonchalera inte oss andra heller!

(M) har orförandeposten i kommunstyrelsen, socialnämnden samt tekniska nämnden men klarar inte utav att leverera ett hållbart svar om Jupiter. Det är åter ett bevis om att femklövern klarar inte utav att styra kommunen. Betänk också att det på lokala (M) valaffischer som äldreboende på Mejeritomten först inmutades parallellt när andra drev på att Jupiter borde utvecklas med bredare hissar. Ge Linus nu svar omgående eller avgå

Mycket bra analys, Dessutom brottas väl socialnämnden med underskott men de tycks ha råda att betala för lokaler som inte används.

Har aldrig förstått att lägenheterna ska stå tomma. Det har de gjort i många år sen utflytten började. Finns det inte möjlighet att tidsbegränsa boendet och se förlänga kontraktet tills politikerna vet hur de ska ha det.

Fastigheten Jupiter redovisar förmodligen ett underskott i socialens resultat, visserligen är det endast en överföring mellan förvaltningarna! Med ett ännu bättre resultat i Soc. kanske fler händer kunde tillföras åldringsvården!?
Varför inte säga upp hyresavtalet omgående för nu när Mejeriet står färdigt bör Jupiter inte belasta Soc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *