Nyheter

Lokal byggnadsfirma vann upphandling

Nyheter Larssons Byggservice i Skillingaryd vann treårigt ramavtal på kommunala fastigheter

Vi träffar Viktor Larsson över en kopp kaffe i hans företagslokaler på Skolgatan i Skillingaryd. Nöjd 36-åring som för ett tag sen fick veta att hans företag vunnit den lokala upphandlingen i kommunen vad gäller bygg Förutom bygg var det lokala företag som tog hem rör, el och plåtarbeten.

– Vid en offentlig upphandling får man anmäla sig via e-avrop som det kallas. Vi var fyra stycken byggföretag som lämnade in anbud. Själva upphandlingen tog ungefär två månader och för någon vecka sedan fick vi reda på att vi hade vunnit avtalet. Tvåan i upphandlingen var också lokal byggfirma och vi låg riktigt jämt i siffrorna, börjar Viktor. 

– Man lämnar ett anbud på fiktiva kostnader, det betyder att kommunen anger uppskattad tid och material, vilket man får lämna anbud på. Av detta får vi fram en fiktiv kostnad och denna kostnad lämnar vi tillsammans med tre referenser som sätter betyg på mitt företag, säger Viktor. 

– Konkurrensen var större förra upphandlingen 2012, då var vi närmare ett tiotal byggföretag som var med. Men vi är otroligt nöjda med vår upphandling och att vi får nöjet att serva kommunala fastigheter inom ramavtalet. Avtalet sträcker sig under tre år med möjlighet till förlängning ett år. Sedan är det ny upphandling, påpekar Viktor. 

– Vi räknar med att det går åt två snickare till att jobba på kommunala fastigheter under denna treårsperiod. Vilka vi egentligen inte har i dagsläget, så anställa fler snickare blir följden av den vunna upphandlingen, fortsätter Viktor.

1983 grundade Viktors far, Ingvar, byggföretaget och när Viktor tog över firman efter sin far för 6 år sedan fanns det inga tveksamheter. Idag har företaget fem anställda. 

– Jag flyttade från Skillingaryd till Jönköping, där jag fortfarande bor, för att plugga till byggnadsingenjör. Jag har alltid vetat att jag ska jobba inom byggnadsbranschen. Fick jobb på ett företag i stan efter skolan och där kände jag att jag kan göra samma sak fast i vårt familjeföretag i Skillingaryd. Det blev naturligt att ta över en redan fungerande verksamhet och få utveckla det som fanns med dagens möjligheter, avslutar Viktor nöjt.

Viktor Larsso tog hem Vaggeryds kommuns upphandling

Nöjd lokal snickare
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *