Nyheter

LRF är starkt kritisk till vargreviret

Nyheter Hur jobbar LRF med rovdjursfrågan? Det fick vi svar på när LRF anordnade en digital informationskväll med vargfrågan i centrum

Anders Friberg är regionordförande i LRF och är kritisk till regeringens tänk när det gäller vargrevir. Arkivbild

– Jag är starkt kritisk med det här åtagande man gjort för att öka vargreviren i landet. Det påverkar oss mycket. Vi ska ha en ökad livsmedelsproduktion och vargen hämmar produktionen såklart. När vi har stämman hade vi en rovdjursmotion och vi hade en lång debatt. Det jobbas väldigt mycket. Vi ser en oro på det här. När det kommer upp att det finns revir så får jag lantbrukare att fråga. Vågar jag satsa? Det här är oerhört viktigt att vi belyser vargen. Vi ska inte skylla problemen på våra grannar. Det här måste vi inom LRF hjälpas åt med  istället för att putta på varandra. Vargrevir – på vems bekostnad? Stöt på era stämmombud och vi kanske fyller på med fler att-satser till vår stämma, berättar Anders Friberg för länets LRF-medlemmar.

– Varför har vi fler vargar än för ett år sedan? Den frågan får jag inte svar på här under mötet, men jag lämnar den till er för fundering, avrundar Anders Friberg regionordförande i LRF vid informationskvällen när Länsstyrelsen fanns på plats för att informera och svara medlemmarna i LRF på sin oro.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *