Nyheter

Månadsmöte med Vaggeryds PRO

Nyheter PRO i Vaggeryd har haft månadsmöte med bland annat föreläsning av Lars-Evert Eskilsson.

Lars-Evert Eskilsson visar en gammal bild på ett brinnande hus.

Septembers månadsmöte samlade 74 medlemmar. Dagens gäst var Lars-Evert Eskilsson som berättade om gamla Vaggeryd och de olika personer och verksamheter som funnits här.
Ordförande Reine Frisk hälsade alla välkomna och särskilt då 4 nya medlemmar som anslutit sig till föreningen. Lars-Evert Eskilsson hälsades också välkommen att berätta utifrån den nyutkomna boken ”Från Waggeryd till Vaggeryd” del 2. Han berättade och visade bilder om affärer, hantverk och människor som verkat längs några av de centrala gatorna.

Efter en timma var det dags för en efterlängtad kaffepaus. Lars-Evert fortsatte sedan att berätta och även de som inte är infödda Vaggerydsbor hade stor behållning av vad de fick höra. Han tackades sedan med en blomma och ett presentkort.
Greger berättade om resan till Ullared 18 okt. och att det planeras en resa till Huseby julmarknad 15 nov. Reine informerade om en nyskriven motion där man önskar utbildning för pensionärer för att de skall få bättre IT-kunskaper. KPR har inbjudit politiker till ett möte för att svara på 5 frågor, bl.a. om utbyggnad av olika boendeformer för äldre.

Nästa möte är den 26 okt. och då informerar Malin Holmkvist som är apotekare om ”Äldre och mediciner”. Det kommer också en kör från Habo och underhåller.
Under höstens PUB-kväll kommer Thomas Karlsson att stå för underhållningen. Han underhöll också på Sjöbo när det var terminsstart där i augusti.

Mötet avslutades med lottdragning och Reine tackade för denna gång.

Lars-Evert var intressant att lyssna på.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *