Nyheter

Marijo replikerar kommunalrådet

Nyheter Nej. jag tycker att personalen gör ett fantastiskt arbete trots nedsynande lokaler, trots arbetsmiljöproblem, trots temporära lokaler och kraftiga besparingar. De borde istället få en stor eloge för sitt uthålliga arbete! Men tyvärr ger inte Femklövern dem rätt förutsättningar. Läs Marijo Corkovic (S) svar till Gert Jonsson (M) svar som presenterades under gårdagskvällen

Marijo debatterar skolfrågan i senaste kommunfullmäktige. Arkivfoto Sara Mejving

För att få till en förändring så visar jag vad lärarförbundets undersökning visar. Det vill säga lärarnas egna undersökning visar.

Berätta istället när de ska få tillgång till egna lokaler, lokaler som gör att arbetsmiljöproblemen försvinner och en budget som innebär satsningar för mandatperioden – inte neddragningar – det förtjänar dem!

Jag svartmålar inte vår personal och det är väldigt anmärkningsvärt att du slänger ut såna falska påståenden. Tvärtom har vi fått höra många gånger från er i talarstolen att anställda gjort fel och att ni som leder kommunen inte gjort något trots att investeringarna har kostat mycket, mycket mer än budget! Ni har minsann inte gjort något fel…Men det är ert ansvar- ni styr kommunen!

Då jag är den första som kämpar för att våra lärare ska har rätta förutsättningarna och ha lokalerna de har rätt till är deras arbetsmiljö oerhört viktigt för mig. Det är därför jag började engagera mig inom politiken för jag vill se till att våra lärare och skolpersonal ska ha de rätta förutsättningarna för att kunna fortsätta göra sitt fantastiska arbete.

Men Gert, du är expert på att aldrig ta ansvar och stå för att du inte lyckas driva en bra politik för våra kommuninvånare då dom får betala ett väldigt högt pris för dina otroligt kostsamma beslut för våra skattebetalare och indirekt gjort så våra barn inte fått uppleva något annat än baracker under deras skolår. Detta är du ansvarig för liksom de besparingar som skolan fått!

Se nu i stället till att det blir ändring på detta – ge personalen bättre förutsättningar med bättre lokaler och villkor samt bra ekonomiska förutsättningar för skolan, istället för att svartmåla mig som röstat för en högre budget för skolan och en egen skola i södra Vaggeryd i stället för att som du, Gert, röstat emot.

Marijo Corkovic (S)
Ledamot barn- och utbildningsnämnden

Fotnot; Redaktionen har stängt kommentarsmöjlighet. Vill man svara/debattera får man inkomma med ett mail, ej anonymt, till redaktionen och att innehållet följer de regler vi har.

Taggar

Dela