Nyheter

Medborgarcafé i Brokyrkan

Nyheter På tisdag har Vaggeryds kommun premiär för medborgarcafé i Hok

Annika Hedvall

För att stärka dialogen med invånarna ska det nu genomföras medborgarcafé i Vaggeryds kommun. Premiären sker i Hok där företrädare för kommunen och allmänheten möts i Brokyrkan för att diskutera angelägna frågor. Det är tydligt menat som en dialog där kommunen informerar om aktuella frågor om vad som ske ske i närtid men även ge en bild av framtiden för orten. Det handlar om allt från barnomsorg – äldrevård, tekniska frågor som vägar och fiber. Samtidigt är det meningen att folkets röst ska ges utrymme för att skapa ett diskussionsforum för att lyfta viktiga frågor för Hokborna som politiker och tjänstemän tar med sig hem för fortsatt utvecklingsarbete.

Från kommunen kommer en politiker från varje parti som är representerat i fullmäktige. På tjänstemannasidan kommer kommundirektör Annika Hedvall som ger en övergripande information, Per-Erik Lorentzon som pratar om förskola och skola, Magnus Ljunggren informerar från den tekniska horisonten och Torbjörn Åkerblad som talar om detaljplaner, kollektivtrafik och infrastruktur. De politiker som medverkar är Gert Jonsson (M), Kenth Williamsson (S), Jenny Larsen (KD), Stig-Göran Hultsbo (MP), Jan-Olof Svedberg (SD), ? (C), Ken Frick (L) och ? (V).

Det går bra att redan nu ställa frågor via kommunens webbplats, då hinner de att förbereda sig på vad som Hokborna vill ha svar på. Men det utesluter naturligtvis inte frispråkighet vid medborgarcaféet.

– Kommunen har bestämt sig för att öka dialogen med invånarna på deras egen hemmaplan och Hok är först ut, säger Annika Hedvall. Hon berättar också att de kommer att gå vidare på fler platser i kommunen och hur det fungerar i Hok kommer att avgöra hur man utformar kommande medborgarcaféer.

Taggar

Dela


1 reaktion på Medborgarcafé i Brokyrkan

Ett mycket bra inititativ tycker jag. Jag hoppas Hok bor tar tillfället i akt att prata med sina representanter.
Tyvärr kan jag inte deltaga då jag är på annan ort.
Hade jag vart hemma så hade jag gått på detta. Så jag uppmanar nu alla att gå.
Vi kan inte klaga på öppenheten och känslan från kommunens representanter att göra så gott det går att få igång dialogen. Mycket bra
Lasse Olsson
Ekesås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *