Nyheter

Miljonminus: Kan tvingas släcka varannan gatlampa

Nyheter Delårsrapporten för tekniska nämnden är presenterad och det finns många osäkerhetsfaktorer där energipriset påverkar kommunen mest, snöröjningspengen är redan förbrukad för året och verksamheten kan skäras ned genom att släcka varannan gatubelysning.

Årets snöröjningspeng är redan förbrukad. Arkivbild

– Just nu ser det lite taskigt ut. Vi kan gå mot 4 miljoner minus. Vi har många faktorer som påverkar vår verksamhet. Energi och de höga elpriserna, höga bränslepriser och materialpriserna som stiger. Årets snöjröjningspeng är redan förbrukad, så hoppas att det inte blir snö i november och december. 

– Vi flaggar redan nu för att skära ned vår verksamhet. Det kan handla om att släcka varannan gatubelysning om det vill sig illa, berättar Jerry Karlsson (L). 

Budgeten för tekniska nämnden på helår är 33 587 000 kronor. Prognosen vid årets slut ser ut att bli 37 587 000 kronor. Det som avviker mest är fastighetsverksamheten på minus 2 miljoner kronor, kommunala gator och vägar minus 2 miljoner kronor, vatten- och avloppsrening minus 800 000 kronor, parker och lekplatser minus 200 000 kronor och samhällsservice landsbygd minus 100 000 kronor. Det som prognostiserat ge nämnden plus i kassan är politisk verksamhet 100 000 kronor, allmän markreserv och skogar 1 miljon kronor. 

Taggar

Dela


15 reaktioner på Miljonminus: Kan tvingas släcka varannan gatlampa

60 miljoner i vinst för kommunen. Och man har inte råd att ha gatlyktor tända. Vad är det som sker i huvudena hos beslutsfattarna…

Alla pengar ligger på våra gator. På många vägar ser det ut som någon tappat en skopa grus för de gödslas ju hej vilt med det.

Mvh/bosse

Jag är också nyfiken på hur man kan ligga minus en så stor summa när lekparkerna är så slitna. Finns detta redovisat någonstans?

Den här kommunen är så patetisk. Häromåret så handlade det om två centrala lyktstolpar som inte reparerades utan dröjsmål. Det var tvunget att diskutera om det gick att ta från nästa års budget.

Hur många miljoner gick kommunen i vinst förra året och hur många miljoner överdrevs de senaste byggena men ström till gatubelysningen och snöskottning som behövs varje år det är för dyrt.

Om ni skall släcka varannat gatlyse blir det helsvart på Storgatan i Skillingaryd. För de lyser sig knappt själv i dagens läge efter senaste lampbyte!

Håller med Anna vad hon skriver om lekplatsen på Femkampsområdet. Inget gjort där på många år om det har gjort något alls. Ser anskrämligt ut. Så där kan det inte ha kostat några pengar. Sen undrar jag var insändarna tagit vägen som skrivits innan.

Väldigt konstigt att snöröjningspengen redan är slut, kom ju nästan ingen snö efter nyår.
Det de kan spara in på är allt grus som slängs ut i onödan. Så fort meteorologerna hotar med minusgrader ska det vräkas ut rullgrus överallt. Detta grus som fortfarande ligger kvar när vi nästan är inne i sommarmånaderna. Barnen kan varken åka inlines eller sparkcykel av denna anledning.
Det sker nog mer olyckor med anledning av gruset än gruset motverkar..

Vad är det ni har gjort i parker och lekplatser, när ni går back med 200.000?
Har bott på Femkampsvägen i 45 år, och det har inte hänt någonting i den lekparken. Ni har inte ens räfsat eller kört på lite sand, bara massa ogräs. Det har inte kommit dit något nytt, och målafärg har det verkligen inte slösats med.
Däremot har det flyttat in barnfamiljer, så kom och titta ni på tekniska kontoret. Vad ni har och bjuda på för de små.

Håller med. Det har inte gjorts något nämnvärt i någon av lekparkerna i Skillingaryd. Alla är tråkiga enligt barn som ibland behagar att gå dit ändå då det inte finns annat.

Angående elpriserna går väl inte göra något åt.
Men däremot snöröjningen. I vintras så var det tillfälle när det skottades och det var verkligen inget behov för det. Det är nog inte gratis att hyra in snöröjare. Så det kanske borde ses över

Håller med. Det snöröjdes när inte direkt var något behov och det gjordes inte när det va som mest behövligt. Lite lustig prioritering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *