Nyheter

Mirza satsar för framtiden

Nyheter Nu har Autoexperten fått ett nytt ansikte i Skillingaryd, Ribic Motorer. Vi har träffat 25-årige Mirza som har många och höga planer för sin bilverkstad.

Ny skylt, nya möjligheter för Mirza  [1/4]

Just nu är det högtryck i däckbytaravdelningen  [2/4]

På kontoret, rakt över Mirzas arbetsplats, finns en handskriven lapp som är inramad. Summan som han drömmer om att få på sitt konto en dag. Målmedvetenhet.  [3/4]

Att tro på sig själv är viktigt, menar Mirza  [4/4]

Mirzas pappa är från Bosnien där han jobbade som bilmekaniker. När han kom till Skillingaryd började han jobba på industri och fortsatte laga bilar på kvällar. Firman blev successivt större och större.

För 3,5 år sedan flyttade Ribic Motorer, från garagelokalen i Föreberg, och in bakom Skillingaryds Mekaniska.

– Jag har alltid varit min pappas hjälp vid sidan om. Jag har inte varit så involverad i bilarna, men mycket runtomkring. Jag gick teknikprogrammet på Fenix och därefter började jag plugga 3D-utbildning i Eksjö. Jag har alltid varit tekniskt intresserad och nu har jag en utbildning bakom mig där jag 3D-visualiserar åt arkitekter, där man för samman byggnader av VVS, el och så vidare i byggnader, börjar Mirza berätta över en kopp kaffe på kontoret.

– En bilverkstad utvecklas hela tiden och jag personligen har väldigt stora drömmar. Alla känner min pappa och vet vilket bra jobb han gör och på den vägen är det. Idag är det mycket data och teknik i bilarna och jag försöker alltid ligga i framkant när det gäller tekniken. 

– Just nu är det högtryck här på Ribic Motorer då däckomläggning gäller. Det är mycket lugnare i år än förra hösten, då skulle alla ha på vinterdäcken samma dag, när snön kom över en natt. I år är det mer behaglig arbetssituation, menar Mirza som inte behöver gå på gymmet efter jobbet när det är däckbytardagar.

– Det roligaste med bilverkstad är att man kan styra och bestämma själv, trots att det blir långa dagar för mig här. 

Nytt för Ribic Motorer är att bilverkstaden gått in i kedjan Autoexperten, som han själv inte sökte upp…

– Det var grabbarna på Autoexperten i Värnamo, Per-Olof Andersson och Christoffer Elmersson, som sökte upp mig. Genom vår gemensamma vän, Lasse på Sandahls, tyckte de att jag skulle ingå i kedjan. Eftersom jag är rätt så nystartad och ofta behöver bildelar i sista minuten, så passade det här mig bra. Beställer jag innan lunch får jag det under eftermiddagen, annars dagen efter. Det ger service till mina kunder och jag har mycket bra service från killarna i Värnamo, menar Mirza.

”Godkänd bilverkstad” är nästa steg för Mirza.

– 9 av 10 bilverkstäder fuskar enligt SVT ”Uppdrag granskning”, staten säger att något måste göras och kedjorna har nu gått samman. De som varit på marknaden länge och de äldre mekanikerna kanske inte är så glada, men man måste rapportera och kontrollera sitt egna arbete.  Som till exempelt nyckelkvittenser tänker man kanske inte på. Jag gillar att det är struktur på allt jag gör, så jag har inga problem med det här. Alla som tillhör en kedja ska vara en godkänd verkstad. Det är en positiv stämpel att ha en godkänd verkstad och kunden vet att man är kontrollerad.

– Nästa steg är motoroptimering, att trimma bilar med mjukvarans hjälp, det är en marknad som konstant kommer att utvecklas. Allting styrs idag med bilens styrenheten och den kan man reglera för att få ut fler hästkrafter. Recond planerar vi att öppna upp nästa år för bilvård och polering är något jag gillar. Med den här kombinationen vet jag att jag kommer att lyckas. Bilförsäljning har vi också, jag försöker att kort är att skapa en destination så ska jag kunna hjälpa till med allt. Vi ska vara problemlösaren och när en kund kommer och hämtar sin bil är den besiktigad, servad och ren. Vi hjälper till med helheten och alla är upptagna med allt annat idag så de blir glada när vi kan hjälpa till, avrundar Mirza.

Förutom ovan vill Mirza bygga upp en destination för projektbilar, bland annat ”Hotrods”. Att det finns framtidstro och arbetsglädje går inte att ta miste på hos Ribic Motorer.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Mirza satsar för framtiden

Bra Mirza
– du är verkligen ambitiös och lycka till i fortsättningen.
Grattis på födelsedagen.

Ann Christin o Christer H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *