Nyheter

Motion: Energieffektivisera kommunens fastigheter

Nyheter KD vill kartlägga och upprätta en plan för energieffektivisering för kommunens 50-talet fastigheter. – Privata fastighetsbolag är betydligt bättre och mer framgångsrika på energieffektivisering, menar Thomas Axelsson (KD)

Hur kan exempelvis Skillingehus energieffektiviseras?

I en motion till kommunfullmäktige har KD lämnat in förslag där kommunen tillsammans med Vaggeryds energi skyndsamt ser över att energieffektivisera kommunala fastigheter. Motionen är undertecknad av Thomas Axelsson, som förklarar: 

– Energi är den frågan som är hetast och som alla pratar om just nu. Är vi bra eller dåliga på energieffektivisering? Nja, säger jag. Vi tog del av en undersökning att kommunen med sina 50 fastigheter är nästan sämst. Undersökningen som gjordes visar att det finns en stor potential att bespara el, då talar vi om värme. Jag har vid flera tillfällen påpekat att vi ska dra igång den här aktiviteten. Vi kan inte längre sitta still i båten, vi måste göra något omgående. Den här aktiviteten är viktig. Vaggeryds energi har kompetensen och personal och skulle kunna medverka och göra kartläggning samt utförande av energieffektivisering. Det här är en miljöinvestering som snabbt betalar sig. 

– Nu ska vi inte dra detta i en långbänk. Vi ska göra den här planläggningen och kartläggningen på vilka fastigheter som ska energieffektiviseras skyndsamt. Kvartal tre vill jag att man ska påbörja arbetet med energieffektivisering enligt plan uppgjord tillsammans med Vaggeryds energi, berättar Thomas Axelsson (KD) och lämnade in motionen under kommunfullmäktiges sammanträde. 

Kommunfullmäktiges ledamöter godkände motionen och den lämnades över till kommunstyrelsen för beredning. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Motion: Energieffektivisera kommunens fastigheter

Är det inte något man gör i samband med att man tittar vilket skick fastigheten är i varje år hur kan vi göra för att betala minst för fastigheten?

Märklig detalj i KD-motionen att det skall vara kommunala energibolaget som skall anlitas för energieffektiviseringen. Deras uppgift är ju att som bolag lyckas få sälja så mycket el och fjärrvärme som möjligt.

Det är ju KD-politiker som i den tidigare mandatperioden deltog med sin politik som resulterade till alla dessa skolbaracker och nu även vårdcentralen i barackform i Skillingaryd. Dessa drar extra mycket el och fjärrvärme.

Självklart måste en fristående konsultfirma anlitas om nu något behöver kartläggas.

Jag tycker att förtroendet för KD vad gäller energi är lågt och inte behöver räddas upp med en lokal utredning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *