Nyheter

Movalla: Avslag på solceller

Nyheter KD, C och EMP (Allians för balans) lämnade i november in en motion där man ansåg att taket på Movalla ishall skulle bli belagd med solceller. Nej, tyckte kommunstyrelsens arbetsutskott. 

Vid onsdagens sammanträde fanns ”Allians för balans” motion, som lämnades till kommunfullmäktige i november förra året, på arbetsutskottets bord. I motionen finns att läsa att Movalla IP under många år har varit underfinansierat i driftbudgeten och att man över tid skulle minska driftskostnaden, samtidigt medverka till att nå kommunens miljömål, genom följande förslag till åtgärd: att snabbutreda de tekniska förutsättningarna samt upphandingsunderlag för solceller på taket under första halvåret 2023 och att genomföra investeringen 2023–2024 för iståndsättning senast april 2024. 

En första vink i vad beslutet kan bli lämnade kommunstyrelsens arbetsutskott sitt svar i frågan, om än enigt…
– Först måste man göra i ordning taket, säger Gert Jonsson (M). 

Thomas Axelsson (KD) tycker det här är märkligt.
– Det är en tvåstegsmotion. Först göra undersökningen om det är möjligt överhuvudtaget och historiskt sett vet man att driften är dyr på Movalla, så det är märkligt att de andra inte säger ja till detta. 

Förslaget som nu lämnas av arbetsutskottet blir alltså avslag, men det är kommunfullmäktige som har sista ordet i motionsfrågan. 

Arkivbild på solpaneler

Taggar

Dela


Läs mer

Politiker backar: Remitterar solcellsfråga till tekniska

5 reaktioner på Movalla: Avslag på solceller

Vilka partier är med i arbetsutskottet i kommunen och bestämmer? Ska vi inte ha egen el i kommunen som inte belastar mer än i arbetskostnad för takmontering och inköp? Ska det inte vara S, M och SD som skulle styra i kommunen?

När det gäller utländska profitörers intressen av vindkraftverk så blir kommuns politiker så uppspelta så naveln ploppar ut. Men nu när det var ett vettigt förslag om grön el som stannar i kommunen så säger ni nej? Samtliga kommunens byggnaders tak kan täckas av solpaneler så kan ni slå er för bröstet och säga att vi är en grön kommun.

Om det är pengar under bordet som är skillnaden så är det inte mer än rättvist att alla vet hur man mutar en politiker och inte bara ena sidan.

Det här pekar ju verkligen på att det ligger något i ryktet om bestickning.
Ja när det är utländsk vindkraft som förstör liven för medborgarna. Samt att elen inte stannar i landet.
Men nej när det är grön el som stannar i kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *