Nyheter

Nämnd nekar rivning

Nyheter Fortifikationsverket har lämnat in en önskan om rivning av Studstorp i Tofteryd. Miljö- och byggnämnden har nu sagt sitt

Studstorp. Foto; Kjell Boberg

– Vi valde att neka startbesked av rivningen med hänsyn till PBL 8:13 där förvanskning av kulturhistoriska byggnader finns. Det finns inte som lagstöd i en anmälan, men det är markering mot staten, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

– Jag är upprörd över att man kan göra så här. Bara skita i att sköta sina fastigheter för att sen riva. De har ägt Studstorp sedan 50-talet. Det är bra att vi har markerat vad vi tycker, menar Magnus Dauhn (S).

Tidigare har kommunstyrelsens arbetsutskott samt Tofteryd-Hagshults Hembygdsförening sagt sitt och nu går miljö- och byggnämnden på samma linje. Inget rivningslov av Studstorp.

Yttrande från Länsstyrelsen har inkommit, där de bedömer att under förutsättning att rivning av byggnader sker så att synliga lämningar inom den möjliga fornlämningen inte kommer till skada finns ur fornlämningssynpunkt inga hinder mot den planerade rivningen på platsen.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Nämnd nekar rivning

Att riva och stoppa nybyggnation är med all önksvärd tydlighet försvarets mål att återetablera
artilleri skjutningar på skjutfältet.Ta detta hot på
allvar,Att planera för detta måste stoppas.Ett sådant beslut skulle stoppa utveckling i en aktiv levande bygd,Det räcker mer än väl med dagens verksamheter….

Markera eller plocka enkla poäng?
Om ni politiker vill få till en förändring av skjutfältens nuvarande begränsningar är det omprövning av det eviga tillståndet som är vägen fram.

Undra om det inte blir billigare för skattebetalarna att riva än att det ska rusta upp hela tiden?

Tycker du att att Fortverket/Staten skall låta fullt beboeliga hus stå och förfalla utan underhåll eller tillsyn?? Vilka hus är det som rustats upp hela tiden på sistone??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *