Nyheter

Nämndens krav på var simhallen ska placeras

Nyheter Vid socialnämndens senaste sammanträde beslutade man om vilka synpunkter man har på var den nya simhallen i Vaggeryd ska ligga – dock var man inte helt eniga.

De två alternativ som ställs mot varandra är att den framtida simhallen ska ligga antingen vid idrottsplatsen eller vid den nuvarande placeringen. Nu är alternativen ute på remiss och de nämnder som berörs av frågan kan komma med synpunkter.

Socialnämndens ordförande Ann-Katrin Löfstedt (M) berättar att den viktigaste frågan för dem är att en simhall finns tillgänglig för alla kommunens medborgare, oavsett placering. Man menar att simhallen spelar en avgörande roll för att medborgarna ska ha möjlighet till simundervisning och hälsosamma aktiviteter som främjar både fysisk och psykisk hälsa.

Därför yrkade man på att formuleringen i ställningstagandet skulle vara:
”Socialnämndens arbetsutskott föreslår socialnämnden att förvaltningens synpunkter, efter viss redigering, godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen.
Socialnämnden anser att goda kollektivtrafikförbindelser skall finnas i nära anslutning till simhallen, oavsett var den placeras”.

Empartiet ville dock att man skulle vara skarpare i sitt svar och peka ut den nuvarande placeringen då den ligger i närheten av redan befintliga buss- och tågmöjligheter.

Därför blev det votering och där slutade det med 9–2 till majoritetens förslag som alltså innebär att yttrandet ska vara ”Socialnämnden anser att goda kollektivtrafikförbindelser skall finnas i nära anslutning till simhallen, oavsett var den placeras”.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Nämndens krav på var simhallen ska placeras

Huruvida allmänheten tar sig till och från simhallen är föga relevant om man ställer det i förhållande till hur alla skolelever ska ta sig dit. De utgör en mycket stor del av beläggningen och ska de ta sig från skolan för att komma till simhallen kommer det att leda till konsekvenser i både tid (längre skoldagar eftersom det finns timplaner att förhålla sig till) men framför allt resurser i form av personal som ska täcka alla promenader. Inga barn under åtminstone årskurs 7 bör gå på egen hand den sträckan och för de yngre åldrarna kommer det att krävas minst två-tre vuxna per klass och promenad. Kanske de resurserna kan läggas i klassrummen för undervisning, arbetsro och ge stöd till de som behöver i stället?

Lägg den i Skillingaryd. 17 metersbassäng är inte värdigt på 2020-talet. Finns väl inte ett parti som tagit upp denna frågan om ny bassäng i Skillingaryd. Är bara Vaggeryd, Vaggeryd, Vaggeryd och åter Vaggeryd

En central placering med tillgänglighet bör vara en prioritet i detta. Det är långt att ta sig till idrottspltsen för små skolbarn och pensionärer. Nuvarande placering bör vara en självklarhet!

Finns det någon undersökning på hur många som besöker nuvarande simhall med kollektivt åkande? Eller har man bara fastnat i en tanke som inte ens är relevant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *