Nyheter

Namnen försvann på medborgarförslagen

Nyheter Vem som lämnat in medborgarförslagen till fullmäktige har tagits bort – om förslagsläggaren själv har önskat vara anonym.

Roger Ödebrink (S)

När handlingarna lämnats ut till fullmäktiges ledamöter igår var inte alla undertecknade med namn.

– Kommunledningskontoret förslag är att att man har möjlighet, när man lämnar in förslaget, att kryssa i om man vill lämna namn och adress i förslaget, säger Annika Hedvall kommundirektör.

– Jag förstår tanken i det hela, man att man anonymt kan lämna in förslagen låter lite konstigt i mina öron. För på något vis vill vi veta om den som lägger förslaget bor i Vaggeryds kommun, det är de enda som får lämna medborgarförslag, menar Roger Ödebrink (S).

– Det verkar bli ett helt ärende av det här, men jag delar din uppfattning Roger. Det måste finnas ett regelverk. Ej namngivna medborgarförslag gäller inte, bara för att det inte ska komma in anonyma, menar Ulf Abrahamsson (C).

– Kommuninvånarna ska veta allt vi politiker sysslar med och sen får alla andra lämna in anonyma förslag, det verkar lite märkligt, fortsätter Roger Ödebrink (S).

– Man kan inte lämna in dom anonymt, däremot tas namnen bort innan vi lämnar ut handlingarna till er. Om man aktivt kryssare i att man inte vill ha med sitt namn är detta möjligt, förklarar Annika Hedvall, kommundirektör.

Efter lite debatt kommer alltså kommunledningskontoret utreda frågan vidare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *