Nyheter

När ska Götafors skola byggas?

Nyheter I flera år har det pratats om att bygga en ny skola vid Götafors. Det finns ett beslut från 2019 om att byggnation ska genomföras. Läs föräldrarnas insändare här

Politikerna har därefter vad det verkar lagt ner mycket tid på att diskutera fram och tillbaka där nostalgi verkar ha varit temat. Nu är det slutet på 2020 och de enda spadar som satts i marken är barnens spadar, i sandlådan… Det är beklämmande att det enda som faktiskt byggts är sandslott.

Vi har en verklighet och vardag att förhålla oss till där våra barn måste byta skola mitt under lågstadiet för att skolan är för liten. Det skapar mycket otrygghet och oro hos oss och framförallt hos våra barn. Skicket på Götafors skola är dessutom under all kritik, läckande tak, trånga och otidsenliga lokaler som inte möter behovet av skola på denna sida av seklet.

Lokalsituationen i Vaggeryds tätort har nu gått från akut till monumental. Samtliga skolor i Vaggeryds tätort utom Hjortsjöskolan 7-9 har stora renoveringsbehov, och även om dessa åtgärdas finns det för få skolor i orten. Vaggeryds tätort är den del som växer mest i kommunen. Pumpar man ut nya tomter och nya detaljplaner kan det inte komma som en överraskning att behovet av nya skolor förmodligen kommer att öka, att dessutom avsaknaden av en vettig underhållsplan för de befintliga skolorna gör denna situation ytterst anmärkningsvärd.

Inga andra än våra folkvalda i politiker kan bära ansvaret för den situation vi nu befinner oss i.

Vi vill nu en gång för alla att våra politiker verkställer beslutet om att bygga ny skola i Vaggeryd, samt tar ett tydligt beslut på en långsiktigt underhållsplan för samtliga skolor.

Det ska inte släppas en enda tomt till innan det finns friska skolor för våra barn och personal att jobba i.

Agera nu!

Fråga till ansvariga politiker
Vi har blivit lovade att en ny skola ska byggas där Götafors skola idag ligger. Det finns dessutom beslut för detta se. När ska detta ske?

Och när ni nu väljer att bygga skolan, bygg en skola som möter även det framtida behoven.

Avsändare: Föräldrar med på barn på Götafors skola, Slättens förskola och Nyckelpigans förskola.

Dela


8 reaktioner på När ska Götafors skola byggas?

Bra om alla skolor renoveras eller byggs om. Det får inte bara bli nybyggda skolor i närheten av nya bostadsområden. Det ökar segregationen.

Götafors ska inte renoveras, den är över 100 år gammal och behöver rivas. Skolan håller inte för undervisningen för 2000-talet.

börjar bli pinsamt att se hur nergånget det blivit i kommunen

Signaturen A fick verkligen in det klockrent. Anställ vaktmästare som det var förr. En ordentlig vaktmästare som ser skolan och sin arbetsplats som sitt hem.
Privatisering av underhåll av kommunala byggnader är nog det mest korkade beslutet som tagits i kommunen.

Som förälder till framtida skolbarn är jag genuint oroad över vart mina barn ska gå i skolan. Situationen är ohållbar i kommunen. Tankarna går att flytta från kommunen på grund av detta.
Politiker: Agera!

Mycket bra insändare. Ursäkta min okunnighet men hur svårt kan det vara att ta ett beslut?

Hur många barn kommer att behöva gå i skola?
Hur många platser har vi med bra miljö?

Ibland känns det som politikerna fördröjer för att ha något att prata om. Så svårt kan det inte vara.

Mycket bra läsning!
Dessa lokaler är under all kritik och skulle rivits för längesedan.
Nu behöver våra politiker lösa detta och sätta detta som prio 1. Barnantalen växer men utrymmena krymper. Pedagoger går på knäna och mögel andas in på skolan… Ta tag i detta nu för våra barns skull och våra pedagoger.

Bra insändare, håller med i allt!
Till politikerna och förvaltningen; Anställ vaktmästare på skolorna och förskolorna i stället för att ha företag som upphandlas, så att någon hela tiden har koll på vilket underhåll som behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *