Nattorganisationen blir enligt nuvarande inriktning
Nyheter När socialnämnden möttes informerades om att nattorganisationen förändras men tidpunkten för införandet skjuts på framtiden
På onsdagen träffades socialnämnden för möte och den, förmodligen, tyngsta punkten under dagen fanns under rubriken ”information från förvaltningen”. Det handlade om nattorganisationen som nämndens presidium ansåg skulle lyftas till nämnden.
Det framkom att det var en bra och redgörande information som lämnades av verksamhetschefen Maria Nordgren innan nämnden diskuterade frågan om nattorganisationens framtid.
En första MBL-förhandling genomfördes den 11 januari och var en ren information till de fackliga organisationerna och därefter har det dryftats på arbetsplatsträffar. Idag genomfördes en ny MBL-förhandling om ärendet som sådant och innehållet. De fackliga organisationerna hävdade då att de risk- och konsekvensanalyser som gjorts inte var tillräckliga, utan menar att det finns mera att undersöka.
Beslutet blev då att facket fick en kort tid på sig att presentera sina synpunkter om risker och konsekvenser som har förbisetts. Därefter kommer nya kontakter att tas för diskussioner mellan arbetsgivare och arbetstagare.
Från början var det tänkt att den nya nattorganisationen skulle tas i bruk den 11 mars, men med de nya synpunkterna gör att man skjuter det på tiden för att hinna få den nya organisationen på plats.
Socialdemokraterna yrkade att förändringen inom nattorganisationen inte ska genomföras med motiveringen ”Socialdemokraterna motsätter sig femklöverns besparing inom nattorganisationen, eftersom denna besparing ökar otryggheten bland vårdtagare och försämrar personalens arbetsmiljö.
Om socialdemokraternas budgetförslag hade antagits av kommunfullmäktige skulle denna besparing inte vara nödvändig”.
Femklövern stod fast vid sitt förslag om nattorganisationen med ytterligare startsträcka för att göra ytterligare analyser.
I socialnämnden röstade sju för femklöverns förslag, tre röstade för socialdemokraterna förslag. Sverigedemokraterna avstod då de ville diskutera frågan ytterligare inom partiet.
Jag som Sverigedemokraternas ordinarie representant i Socialnämnden avstod att rösta på grund av att denna fråga inte var med på kallelsen eller dagordningen vid vårt sista nämndmöte.
Motiveringen var just denna, att detta skulle komma upp på nästa AU-möte, men det kom inte med i artikeln.
Detta på grund av att man inte informerade om detta till reportern. Kan också vara så att han ”missat” det vet jag inte.
När fråga var uppe i AU sist ströks denna punkten på dagordningen och då fanns det inte något att ta ställning till.
SD har en post på 2,7 miljoner för det minskade statsbidragen i vår budget för 2019.
Detta för att se till att underskottet skulle utebli.
Vårt agerande beror på att vi vill få fler tjänster inom vården. Se till att göra arbetssituationen mera dräglig för personalen bl.a. Dessa pengar skulle gått till detta ändamål OM vår budget varit den som styrde, i vår kommun.
Vi kommer att diskutera aktuellt problemet vid vårt gruppmöte 2019-03-03.
Jan-Erik Aronsson
Sverigedemokraterna i Vaggeryd
Gruppledare
Artikel o Kommentarer är väl skilda saker eller? artikeln är från mötet.
Av erfarenhet så tror jag det är bättre man pratar med en person istället för att skriva i ett kommentarsfält i en lokaltidning. Till exempel så kan man ju ringa/maila/bestämma träff med dem som sitter i de olika nämnderna. De är ju folkvalda.
Likadant kan man ju göra med en chef/mellanchef som man tycker motarbetar en grupp. Det lär ju inte lösas i denna tidning
Det har de ju gjort flera gånger. De har pratat med alla i ledet rakt upp.
Det skjuts upp till allt lugnat ner sig?
Lite svårt att tolka det hela. Är det S och Thomas Strands envishet och vilja för att rädda nattpatrullen eller är det femklöverns velande som kommit fram till detta beslut