Nyheter

Nej, vi deltar inte i ”samråd”

Nyheter Vindkraftspark Boarp Ideella förening svarar på vindkraftsbolagets inbjudan till samråd

Arkivbild

Vi har nu bestämt att vare sig deltaga i eller godkänna ert nya så kallade ”samråd”. Ordet samråd är både kidnappat, våldtaget och förvrängt av vindkraftsindustrin. När man ser ordet samråd i Svensk ordbok så finner man ordets rätta betydelse. 

Vi vet, för vi har tidigare fått uppleva hur ett sådant så kallat ”samråd” går till.

När vi i maj 2014, efter det första så kallade ”samrådet” fumlade omkring, bads om mer tid för att försöka förstå vad detta kommer att innebära för oss. Vi fick av Eolus ett klart NEJ.

Ett par dagar efter att tiden för samråd gått ut lämnades plötsligt er ansökan in, inklusive miljökonsekvensbeskrivningen. 

Allt var alltså sedan länge klappat och klart och detta kallar ni då för samråd..

Nu har Tillsynsmyndigheten hos Länsstyrelsen förbjudit Eolus AB att gå vidare med den nya vägsträckningen. 

Vi tycker inte att det är okej att ett ”guldgrävarföretag” som Eolus AB tillåts tjäna pengar på att skövla och sälja ut vår natur och livsmiljö till Commerz Real, som är ett tysk investmentbolag vars affärsidé är densamma som för Eolus AB, och ägs av den tyska banken Commerz Bank. 

Ni vet mycket väl att ni totalt förstör möjligheten för att leva vidare på de fastigheter som finns i området och att ni därmed förstör fastigheternas värde och möjlighet till försäljning. 

Ni vet mycket väl att angett antal decibel vid husen kommer att överskridas med råge och hur skuggorna kommer att påverka har ni tydligen inte en aning om. 

Att ni till slut har fått tillstånd att gräva ned en 17 kilometers lång kabel genom hela socknen är ju helt otroligt. Det kommer att bli som att bygga en ny landsväg helt utan invändningar från vare sig Länsstyrelsen eller kommunen. 

Så, vi deltar inte i ert så kallade ”samråd”. 

Vi kommer endast att kommunicera med tillsynsmyndigheten och inblandade domstolar. Vi vill inte ha, vare sig med er eller Commerz Bank, till grannar med allt vad ni ställer till med.  

Vindkraftspark Boarp Ideella Förening
Genom ordförande Ken Frick

Taggar

Dela


7 reaktioner på Nej, vi deltar inte i ”samråd”

Alla partier i vår kommun måste redovisa hur de ser på etablering av vindkraftsparker i vår kommun. Tycker de att vanliga människors rätt till ett bra liv är underordnat utländska riskkapitalsbolags satsningar skall de gå ut med detta. Varför uttrycker de inte sina åsikter på detta forum. Ni är så fega. Ni gömmer er bakom floskler om att vi måste bidra till vår energiförsörjning. Det är skamligt att ni som drabbas av dessa industriella monster skall behöva strida för er rätt till att leva i en miljö fri från miljöförstörande verksamheter. Varför är så många kommuninvånare så tysta? Tala om vad ni tycker. Men så länge det inte är på er bakgård är ni tysta. Tänk på att nästa gång kanske du drabbas. Vad skulle hända om vi fick en vindkraftspark med 300 meter höga torn vid friluftsgården? Skulle du reagera eller säga ja tack?

Kan inte politikerna säga vad de tycker? Eller vågar de inte det?

Det avgör ju vad man kommer rösta på.

Varje samråd som vindkraftsbolag har haft har inte inneburit ett, i ordets bemärkelse ett samråd, utan en information om hur de kommer att köra över de boende, och hur de redan har köpt markägare och skrivit avtal, långt innan de boende fått någon som helst medverkan.
Både markägare, kommun och vindkraftsbolag står på samma sida. Och de boende på den andra. Rättvis fördelning???

Att förtroendevalda i Vaggeryds kommun inte anser att detta är ett problem, utan följer de ledande rösterna som inte lyssnar på sina medborgare.
De förtroendevalda är heller inte pålästa eller är intresserade av att veta sanningen om påverkan på människa och miljö.
Att kommunfullmäktige inte är enat gör inte saken bättre.
Vi boende hade förhoppning om att få de förtroendevalda att se sina medborgares bästa.
Det är nu bevisat att så är inte fallet.
Antingen vill de inte se sanningen eller så blundar de för av mig veterligen annan orsak….

Varför godkänna något som inte kommer samhället tillgodo. Det förstör vår närnatur, förstör för de boende i närområdet, skapar inga jobb varken kortsiktigt eller långsiktigt och elen går till Tyskland. Så någon miljövinst för oss i Sverige blir det ju inte heller. Helt ärligt tycker jag det är skandal att Eolus får fortsätta när vi nu vet att den blivande vindkraftsparken redan är såld till ett tyskt riskkapitalbolag. Att de skulle bry sig om/lyssna på den ”lilla” människan som har sin vardag i dessa trakter är skrattretande. De vill bara bygga, sälja, och gå vidare.

Min uppfattning är att vindkraftskotteriet – bolag lika väl som politiker – ljuger, trixar och intrigerar något alldeles sanslöst. Det handlar om baggböleri och skövling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *