Nyheter

Nioårige Emil på ridläger: ”Det är jätteroligt”

Nyheter Den här veckan är det dagläger hos Bratteborgs ryttarsällskap för barn i åldrarna 9-12 år som ska se till att ”få igång” hästarna efter semestern och sommarbetet.

Tömkörning...  [1/9]

...med Super som lotsades mellan konerna i ridhuset  [2/9]

Lotta Olsson är vice ordförande i föreningen  [3/9]

I väntan på att få köra Super en extra gång  [4/9]

  [5/9]

Tredje året som ledare för Ylva  [6/9]

Emil tog läktarplats mellan omgångarna  [7/9]

Ylva och Elin: – Vi har fokus på att ta hand om hästarna den här veckan på lägret  [8/9]

Emil från Tenhult gillar ponnyn Super som har det roligt på lägret tillsammans  [9/9]

När vi anländer till lägret är det tömkörning i ridhuset som är dagens aktivitet.  Det är barn i åldrarna 9-12 år som turas om att prova på att tömköra ponnyn Super som egentligen heter Surprise och är ”nästan 20 år”. Vad gör ni på ridlägret, undrar vi?

– Vi rider, packar mat till hästarna, ger dem vatten, går ut med hästarna i hagen. I går var hovslagaren här och vi fick varsin hästsko. I dag tömkör vi i ridhuset. Det är jätteroligt, säger barnen som består den här veckan av fem flickor och en kille, Emil från Tenhult. Han är nio år och sträckte direkt upp handen när ledarna Ylva och Elin frågade om det var någon mer som ville tömköra Super en extrarunda på den bana som var uppbyggd i ridhuset. 

Lotta Olsson, vice ordförande i föreningen, finns på utebanan med sin häst berättar:
– Vi brukar kalla den här veckan ”igångsättningsläger”. Hästarna har varit på semester i tre veckor, vilat och ätit upp sig, nu kommer de tillbaka till Bratteborg. Man kan säga att det är starten på höstens verksamhet. Just nu har vi 12 egna hästar samt vi är fodervärd åt tre som just nu är på High Chaparral, men kommer till oss när deras säsong är över för året. Veckans ridläger är öppen för flickor och pojkar 8-12 år och vi vill att deltagarna ska behärska skritt och trav. Så lite erfarenhet behövs för att vara med här på daglägret hos oss, berättar Lotta och fortsätter: 

– Vi har något för alla åldrar, knatteläger nästa vecka för 4-6 åringar och vuxengrupper varje dag när säsongen drar igång. Jag började här för åtta år sedan och då var vi en handfull vuxna. Nu är det ganska många som tidigare ”ridit på läktaren” som är med i vår ridskoleverksamhet och vi har vuxengrupper varje dag. Väldigt roligt. 

Ylva och Elin är ledare för ridlägret och berättar: 

– Man behöver inte vara medlem för att vara med här på lägret. Vi har fokus på att ta hand om hästarna. Det vi kommer att göra framöver i veckan är att bada hästarna i spolspiltan, vi ska ha uteritt och rida barbacka. Vi har ett ridpass på 50 minuter alla förmiddagar. Man lånar hjälm och väst här om man inte har. Vissa har tömkört innan och för några är det första gången. Barnen lär sig väldigt snabbt. När man tömkör så måste man vara försiktig på tyglarna och det klarar barnen galant. På fredag avslutar vi lägret med uppvisning för föräldrarna, summerar ledarduon Elin och Ylva. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *