Nyheter

Nitiskt vaktbolag bötfäller – invånare kritisk

Nyheter Vaktbolaget ronderar flitigt i kommunen och har nyligen varit på Esplanaden i Vaggeryd. Kommuninvånaren är kritisk till både hur och var man har fått parkeringsbot och har nu skickat in ett mejl till kommunen.

Privatbilden som är inskickad till kommunen

Några funderingar från kommuninvånaren har skickats i ett mejl till kommunen, där medborgaren undrar över hur parkeringsövervakningen fungerar.

Avsändaren av mejlet har själv fått en bot för att inte stått parkerad riktigt i rutan på Esplanaden i Vaggeryd, där den långa parkeringen finns rakt över där gamla handelsträdgården tidigare fanns placerad.

– Hade jag stått i rutan skulle jag blockerat en utfart från ett garage. Jag anser att vaktbolaget som sköter kommunens bevakning är väldigt nitiska och inte kan se hur parkeringarna är uppbyggda när en utfart är tillbyggnad, men rutorna är inte ommålade, vilket är kommunens ansvar att sköta. Dagen efter jag fick böter så såg jag vakten köra förbi igen. Han tvärnitade, vände och gav en annan bil böter på samma sätt som för mig fast på en annan plats. Där var det lite löjligt då det bara var ena däcken som var utanför rutan. Kommunala bostadsbolagets bil stod intill, på samma sätt, och den bilen fick inte böter. Det ska väl vara samma regler för alla?

– Jag är faktiskt lite undrande över varför inte alla bilar får böter utan bara en. Det har också hänt att om tre bilar har stått över 24 timmar så är det bara en av tre som fått böter, menar kommuninvånaren i sitt mejl till kommunen.

Taggar

Dela


26 reaktioner på Nitiskt vaktbolag bötfäller – invånare kritisk

Svar till Jadu
Det är helt sant att jag pratade med p-vakterna

Det vet jag och det är för mig obegripligt hur mitt mejl hamnade på Skillingaryd.nu då jag skickade mejlet till kommunen och när artikeln publicerades hade inte kommunen svarat. Jag har inte godkänt att mitt mail skulle publiceras samt gett godkännande om att min bild används.

Redaktionen svarar: Inkommande mejl till kommunen är offentlig handling.

Kan tala om för er att parkeringsvakten som delat ut böterna har erkänt sitt misstag till personen som skrivit till kommunen

Det är inte bara frågan om att parkera i rutan? Det var inte så länge sedan man delade ut böter för felparkeringar utanför villorna. Det var både buskar och diken där grannarna själva ordnade både marken och gräsmattan sen kom parkeringsvakten och delade ut parkeringsböter då förstår man att de är ute bara efter pengar!

Bra jobbat av parkeringsvakterna vi har i kommunen. Och fortsätt med att hålla en hög nivå. För har man inte kunskapen att parkera rätt eller den tiden att slänga ett öga på hur man har parkerat bilen så får man snällt betala.
Skulle gärna se en ökning av närvaro av både parkeringsvakter och trafikpoliser.
För det behövs för att få någon ordning på trafiken i kommunen.

Jag kan bara hålla med insändaren! Jag fick också böter på Esplanaden för att min lilla bil hade bakdäcken utanför rutan….det lustiga är att det var en ”icke ruta” bakom! Hela Esplanadens parkeringsplatser behöver målas om. Denna parkeringsvakt älskar onekligen sitt jobb.

Den ickerutan är inte heller aktuell och borde målas om då utfarten till huset flyttats. Nej jag tycker den som skickade in detta skulle ställt sig i rutan och blockerat utfarten, så hade denne följt reglerna i stället för att visa den hänsyn till hur det faktiskt ser ut.

Likadant i Bondstorp! Jag förstår att man får en lapp om man parkerar trafikfarligt eller hindrar annan trafik, men här är det tydligt att det är övernitiskt. När man bara väljer att lappa någon bil av flera felparkerade så gör man ju inte sitt jobb, utan det handlar om något annat. Det är mycket tydligt att pengarna talar här, inte goda viljan.
Försöker man prata med ansvarig på kommunen möts man av icke-svar och härskarteknik. Gillas inte. Överklagar direkt.

Tja, finns det regler kan man ju se till att följa dem, i stället för att gnälla på dem som gör sitt jobb….

Jag tycker att parkeringsvakterna ska göra som alla andra och ta sitt ansvar genom att arbeta hemifrån…

De här parkeringsböter har inget med säkerheten eller ordningen att göra – det är bara pengar de är ute efter så att bolagen kan sko sig på stackars invånare som vanligt. Gör riktiga parkeringsplatser för våra bilar och sluta att bråka med folket.

Gäller även Smedjegatan Skillingaryd

Mötesplatsen och daglig verksamhet bland andra

Finns inte tillräckligt med parkering där

Hur man tillämpar regler är alltid en etikettsfråga. Vem har eftersökt och upphandlat denna polistjänst i vår kommun? Är det så illa med vårt parkeringsvett att detta behövs?

Vi boende i skillingaryd får ju snart ställa våra bilar ute vid cirkel-k eftersom, det inte finns någonstans att ställa sin bil i centrala
Skillingaryd.
Att stå nere vid marknadsplatsen där man inte kan inte kan ha uppsyn över sin bil, på grund av att inte folk ser skillnad på sitt eller någon annans saker, och sedan nu när de bygger Farmens lokaler också. Snart får vi böter av att vi står på fortverkets mark.

Runt Skillingehus och torget skulle han ha mycket jobb den nitiske parkeringsvakten. Han har nog andra direktiv för där drabbar det de ”egna”. Det är viktigare att åka omkring i villaområdena och fälla dem som råkat ställa ett hjul utanför asfaltskanten.

Det vore väl bättre i så fall om vaktbolaget byggde upp en kur utanför Ica och plockade alla som ställde sig i lastzonen, så kanske vi blir av med det problemet till slut i stället för att bötfälla småsaker längs en väg där de ändå inte står i vägen..

Bötlägg de som ställer sig utmed Karlavägen så man får sicksacka istället. Där borde de verkligen rensa.

Det är inte olagligt att parkera på Karlavägen.
Dessutom är det bra med lite sicksackkörning då de flesta tror att det är en motorväg

Håller med. Att man dessutom bötfäller personalen på furugården för att ett däck står lite utanför en ruta känns ganska nedrigt när de slitit hela pandemin och är där för att ta hand om våra gamla.

Så har det varit länge nu, det är väl någon ”polis” som misslyckades komma in på Polishögskolan, så nu ska han ge igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *