Nyheter

Nu är det klart!

Nyheter Carina Ödebrink (S); "Jag tycker det är glädjande och bra men framförallt viktigt att vi åter får en Coop-butik i Vaggeryd"

Carina Ödebrink (S)

Nu är det klart, Konkurrensverket säger ja till att Coop får köpa Nettos svenska verksamhet. Enligt Coop är planen att man tar över butikerna vid halvårsskiftet.

Jag tycker det är glädjande och bra men framförallt viktigt att vi åter får en Coop-butik i Vaggeryd. Det finns definitivt ett behov av två livsmedelsbutiker och absolut en Coop-butik.

Vaggeryds kommun växer och fler upptäcker att det är en bra kommun att bo i med tillgång till en god livsmiljö och med närhet till storstaden Jönköping.

Kommunen är alla vi människor som lever och verkar här.

Vi behöver fler butiker och service på hemmaplan. Ska det bli verklighet är det viktigt att vi som bor i kommunen är aktiva och engagerade. Det är en viktig fråga för kommunen som organisation, men ytterst är det ett ansvar för oss alla att tillsammans se till att skapa en levande, livaktig och attraktiv plats.

Därför är det angeläget att vi som är medlemmar i Coop men också alla andra engagerar oss för att säkerställa att Netto som nu blir Coop blir en butik även i framtiden i vår kommun.

Carina Ödebrink (S)
Riksdagsledamot och Coopmedlem

Taggar

Dela


21 reaktioner på Nu är det klart!

Joanne nu är jag helt säker på att du inte kan räkna.
Ica i Vaggeryd är en av de dyraste butikerna du kan hitta i länet.
Tyvärr betalar det sig att åka till Jönköping

Jonte..källa på det? Och att åka 7 mil för att handla kostar både pengar och miljö. Och glassen lär ju smälta..Att Coop etablerar sig igen är väl bara positivt. Gillar deras eko-varor. Och vill man inte handla i Vaggeryd måste man ju inte. Jag tycker själv det är smidigt och gillar att fler butiker kommer!

Joanne. Man kan inte säga att Ica Vaggeryd är den billigaste i Vaggeryd ,Netto är nog den billigaste här,i Jönköping är Willys den billigare,Ica Maxi.

Ja jag har då aldrig sagt att Ica är billigast i Vaggeryd..men dyrast i länet? Strunt samma, jag förstår inte varför man gnäller när det kommer en ny butik. Mer valfrihet! Netto hade ju försvunnit ändå.

Vad handlar du som är billigare på ICA än Willys tex? COOP är den absolut dyraste butiken var du än är och jag har provat de flesta i länet liksom alla de andra butikerna med under en 10 år.

Hade Willys funnits i Vaggeryd hade jag kunnat handla där men nu gör den ju inte det. Willys kunde ju köpt upp Netto och då hade det blivit en Willys här. Nu är det Coop och då är det den butiken som kommer. Inget konstigt med det. Sedan att Netto som är en lågprisbutik försvinner är ju synd men knappast något vi kan göra något åt.

Ica, Willys/Hemköp och COOP är privatägda med skillnaden att COOP är medlemsägt. COOP är religiöst och politisk obunden (neutral), men har av tradition stått arbetarklassen nära. Har kort/är medlem i Ica, Hemköp och COOP, handlar billigast på COOP, mest ekologiskt finns det på COOP och det handlar man ju om man vill. Jag måste även läsa innehållsförteckningen då jag har diabetes typ 2, kolhydrater och i synnerhet glukossirap är inte bra för mig, sköter jag mig?, inte alltid.

Göran Pettersson, Skillingaryd, antiteist och kommunist

Förstår inte problemet. Netto försvinner från Sverige och Coop köper upp. Det kan vi ju inte göra så mycket åt vad vi än tycker om det. Coop får väl göra ett nytt försök att etablera sig så får vi se vad som sker. Det är alltid bra med konkurrens och jag som jobbar i Jönköping handlar knappast där. Priserna är inte högre i Vaggeryd! Maxi I
Jönköping har inte billigare mat än Ica här. Vill man handla på Willys eller Lidl får man göra det i Jönköping, men Vaggeryd är ju knappast en metropol…Jag är jättenöjd med utbudet som nu kommer komma!

Det är intressant att titta på vad som skall göras från KF Göta (om det heter så numer) och hur. Ska de än en gång investera i kylar och utrustning och allt en gång till när vi vet hur det gick förra gången? Ska de behålla Netto och göra om den till en COOP butik tex? nej, risken är att Vaggeryd får 2 tomma livsmedelsbutiker i Vaggeryd för som Lasse skrev: Hade folk handlat på COOP så hade den varit kvar! COOP fungerar i storstäder med områden där hyrorna är dyra, COOP satsar ju på ekologiska saker med priser därefter och det funkar helt enkelt inte här. Jag kanske är pessimistisk men tvivlar på att KF Göta ens funderar på att starta upp igen.

När det var COOP här sist var det Folk från KF.GÖTA med en köpman från GISLAVED eller SMÅLANDSTENAR som var med i styrelsen i KF.Göta VÄXIÖ, när man talade om Coop i TABERGSDALEN och deras prisbild sa de att inte tillhörde KF:GÖTA.

Ja,jag är väl kanske inte lika kritisk till Vaggeryd som en viss Persson,men det har vari trevligt att åka norröver o handla på Netto.Man har kunnat hitta lite allt möjligt o billigt.Nu har snart den anledningen att besöka Vaggeryd försvunnit, så nu är bara besikta kvar som anledning.

Samtliga politiker och invånare i kommunen bör jobba för att få hit mist en livsmedelsbutik.
Vi är många som vill handla lokalt i Vaggeryd men tyvärr räckte inte 2 konkurrerande butiker i Vaggeryd för att hålla ner priserna så pass att folk kunde motstå att handla i Jönköping där prisbilden är en helt annan.

Ett förtydligande: ”Svenne” är även mitt smeknamn, men är inte den person som skrivit inläggen.
Sven-Bertil Karlsson fortfarande!!!

Jättebra med en ny livsmedelsbutik nu när Netto lämnar Sverige och extra roligt för dem som är medlemmar i Coop som nu kan handla lokalt!

Detta beror helt på KF.GÖTA och man kan inte ta något för givet,det var de som stod för fortsatt hyra för butiken som de la ner.

Fy för COOP. 100 kronor för att bli medlem.
Hoppas hoppas att Willys kommer till Vaggeryd.

Nu är ju risken uppenbar att vi snart har bara ICA här. Finns ingenting som talar för att det skulle gå bättre denna gången heller för COOP är för dyra helt enkelt så därför tror jag inte det kommer funka heller. Sen kan man ju undra vilken av lokalerna man ska ha ev affär i? Där nuvarande Netto är eller där COOP tidigare låg, den i centrum betalar man ju för redan ett par år till så jag killgissar på att Nettolokalen kommer stå tom om vi inte har tur att t ex LIDL vill etablera sig! Risken är stor att COOP och dess moderbolag inom en snar framtid står med 2 tomma lokaler i Vaggeryd, hur ägarförhållandet är med Nettolokalen vet jag inte dock!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *