Nyheter

Nu laddas det för midsommarfester

Nyheter I Byarum, Hok, Skillingaryd och Vaggeryd laddas det för stora midsommarfester i morgon.

Tar ut stegen  [1/15]

Arbtetete  [2/15]

Marknadsborden snart klara  [3/15]

Lotteridags  [4/15]

Förberett  [5/15]

Gunilla Söderqvist serverar  [6/15]

Stort firande  [7/15]

Lotta Ryman  [8/15]

Fikadags: Bengt Bengtsson, P-O Persson, Lotta Ryman och Erland Claesson  [9/15]

Kerstin Elgemark och Anna-Lena Bengtsson  [10/15]

Ingemar Elgemark  [11/15]

Grönelund  [12/15]

Planerat  [13/15]

Väntan  [14/15]

Artister på G  [15/15]

Mest traditionsrik är midsommarfesten på Grönelund i Skillingaryd där man firar 70 år som arrangör. Det stora dragplåstret där är gruppen Sten & Stanley.

För arrangerande Skillingaryds FK är detta årets största händelse och medlemmarna ställer upp för att välkomna tusentals besökare. I går började man på allvar med att sätta upp tält och mycket annat. På plats var nästan bara seniorer men Lotta Ryman, blott 24, sänkt medelåldern betydligt. Lotta är en av nyckelpersonerna i samband med all planering. Sedan finns där veteraner som P O Persson, Erland Claesson, Bengt Bengtsson, Vincent Söderqvist och många fler.

Det finns faktiskt ännu ett offentligt midsommarfirande i Skillingaryd. Det är på Sommarhemmet Fridhäll och där tar man vid ungefär när det är slut på Grönelund.

I Byarum firar han traditionellt med dans och lekar och platsen är hembygdsgården.  I Hok är huvudattraktionerna vid Lindevallen.

I Vaggeryd finns ett stort firande vid Bäckalyckan i regi av IOGT/NTO. Detta har undan för undan vuxit till ett mycket välbesökt evenemang.

Sedan är det säkert lite firande även på andra platser. Plus givetvis privata fester. Midsommar har ju blivit lite av lilla julafton för många. Avsevärt mycket mer firande än på Nationaldagen.

Taggar