Nyheter

Nu ska detaljplanen ut på samråd

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde klubbades det igenom att detaljplanen för Fridhemsområdet i Vaggeryd nu ska ut på samråd.

Detaljplanen innebär bland annat nybyggnation av flerbostadshus på upp till sex våningar samt en ändring av markanvändningen för befintliga villafastigheter till bostäder inom planområdet. Planen följer reglerna i plan- och bygglagen och hanteras med ett så kallat utökat förfarande. Detta innebär en mer omfattande process med fler möjligheter för allmänheten att lämna synpunkter.

Ett viktigt mål med den nya detaljplanen är att möjliggöra byggandet av flerbostadshus inom området. Förslaget inkluderar också en ny trafiklösning för korsningen Jönköpingsvägen – Storgatan, vilket förväntas förbättra trafikflödet och säkerheten i området.

Kenth Williamsson (S) är vice ordförande i kommunstyrelsen:
– Nu kommer synpunkter tas in när det gäller detaljplanen och den kommer att ställas ut. Det ska bli roligt att se vad det kommer för synpunkter, det är också kul med en detaljplan för framtida bostadsproduktion i ett attraktivt område. Det är positivt.

Markerat område utgör detaljplanen som ska ut på samråd

Taggar

Dela


1 reaktion på Nu ska detaljplanen ut på samråd

Tack för den bifogade översiktsbilden. Underlättar mycket jämfört med bara en fastighetsbeteckning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *