Nyheter

Nu ska Storgatan byggas om

Nyheter Efter sommaren sätts spaden i marken för en ombyggnation av Storgatan i Skillingaryd. Detta innebär att den frekventerade gatan kommer avstängd i etapper. Det kan också innebära att vattnet stängs av emellanåt.

Det gäller delen av gatan mellan korsningen Storgatan/Sturegatan och korsningen Storgatan/Artillerigatan. Kommunen berättar via sin hemsida att man räknar med att arbetet kommer att pågå i totalt fyra till fem månader. Det kan också dröja till nästa år innan gatan är helt återställd.

Storgatan kommer att vara avstängd i olika etapper. Arbetet med varje etapp kommer att ta cirka en månad. Under avstängningen kommer man bland annat att förnya vattenledningar. Sedan kommer man att anlägga nya planteringar, parkeringsplatser, passager, belysning samt olika former av gatstenar och markplattor i syfte att skapa en torgmiljö och centrumkaraktär i centrala Skillingaryd.

Under tiden som Storgatan är avstängd kommer trafiken att ledas om via Ljungberghsgatan.

När allting är klart är tanken att det ska bli en ny utformning av gatan med körsbärsträd och säkra passager.

Man meddelar också att det under tiden arbetet pågår kan bli tillfälliga vattenavstängningar.

Vy över Storgatan. Foto: Sara Mejving

Taggar

Dela


8 reaktioner på Nu ska Storgatan byggas om

Gissningsvis kommer framkomligheten att starkt försämras med ett antal chikaner, gupp och övergångsställen.

Väldigt trevligt med lite uppfräschning av vår idag trista och långrandiga raksträcka genom Skillingaryd.
Kan tycka att ”nya” rondellen är lite väl snäv att ta sig runt i, man hade kunnat göra stenringen i mitten betydligt mindre, då hade det inte skapat sådana skarpa onaturliga svängar för att ta sig runt rondellen.

Dana – Bilar ska inte stanna för fotgängare om det inte är ett övergångställe, det är lite poängen med att det är ett övergångsställe.

Kan hålla med om att något övergångsställe bör finnas, men det kan samtidigt bli dumt om bilister ska svänga ut vid ett övergångsställe precis i en korsning man åker ur, lätt att det blir ouppmärksamt och eventuell kollision som sker.

Björne eller att man inte blir påkörd av en bilist som cyklist. Sedan så kan man ju fråga sig om en repa/buckla på en bil är värre än en personskada eller ej.
/Hundägare som cyklar, kör bil och lastbil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *