Nyheter

Nu skrivs boken om Hammargrens liv

Nyheter Den 5 oktober fyller idrottslegenden Christer Hammargren 80 år och nu hyllar Skivaryd honom med en bok om hans liv.

Kåre Boberg har varit redaktör för boken om Christer Hammargrens liv och Christer har haft gott stöd av sin Gun-Britt Ottosson. Foto: Per Bunnstad  [1/8]

Christer Hammargren. Foto: Per Bunnstad  [2/8]

Kåre Boberg och Camilla Appelqvist med planering av boken om Christer Hammargren. Foto: Per Bunnstad  [3/8]

Christer Hammargren när det begav sig.  [4/8]

Ur Smålands Folkblad 1973  [5/8]

Ur Smålands Folkblad  [6/8]

Ur Smålands Folkblad 1987. Artikel av Per Bunnstad  [7/8]

Ur Smålands Folkblad 1973  [8/8]

Christer som är uppvuxen i Vaggeryd är en av Sveriges främsta motocrossförare alla tider och det är ganska exakt 60 år sedan han slog igenom med sitt första guld i junior-SM. Det hann bli tre VM-guld i lag som senior och mängder med andra fina insatser. Han tävlade i många år för SMK Värnamo.

I oktober 2023 hyllades Christer som nummer 16 i Skivaryds Hall of fame, alltså en stor idrottsprofil.

För Skivaryd är det en stor händelse att få ge ut den första boken 15 år efter samlarklubbens bildande. Huvudredaktör har varit Kåre Boberg som även haft en form av dagboksanteckningar av Christer som stöd.

Hembygdsrådet i Vaggeryds kommun ser till att boken redigeras genom Camilla Appelqvist och tillsammans med Christer Glenvik svarar hon för bildbearbetning. Christer Sjöberg svarar för textbearbetning.

Målet är att boken ska vara klar i november och då blir det bokpresentation hos Skivaryd. Givetvis är då den alltid glade och pratsamme Christer Hammargren på plats. Annars bor han numera med sin Gun-Britt Ottosson i Hindås mellan Borås – Göteborg.

Skivaryd har som mål att boken genom sponsorer och försäljning ska ge ett överskott som ska användas för kommande projekt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *