Nyheter

Ny butik: Familjen Lembke satsar

Nyheter I går var det invigning och kalas på Tånggatan, norra delen av Skillingaryd, där familjen Lembke slog upp portarna till sin nya butik

Ny butik i Skillingaryd med slitstarka arbetskläder  [1/24]

Lars Seger och Calle Johansson var grillansvariga under invigningen  [2/24]

Bobby Lembke bakom kassadisken  [3/24]

Invigningsgodis  [4/24]

  [5/24]

Malin Lembke är nöjd med att nu fått slå upp portarna till familjens butik  [6/24]

  [7/24]

Jane och Keith Wennberg är sponsrade av Lembke och fanns såklart på plats i lördags  [8/24]

Jane visar vägbeskrivning på en rallytävling  [9/24]

Intill butiken fanns verkstad  [10/24]

  [11/24]

  [12/24]

  [13/24]

  [14/24]

Erik Ljungqvist serveras en korv med bröd av Calle Johansson. Calle tillsammans med Marcus Jonsson äger fastigheten där butiken i lördags invigdes  [15/24]

  [16/24]

  [17/24]

A-traktorungdomar  [18/24]

Bil med mycket ljud  [19/24]

Traktor, från Hylletofta, med lite fler hästkrafter  [20/24]

  [21/24]

  [22/24]

Voitto Söderman var nyfiken på butiken  [23/24]

Marcus och Lars serverade lunch  [24/24]

I några år har paret Malin och Bobby Lembke tryckt reklamkläder, dekaler och wrapping på bilar. Hobbyverksamheten blir nu ”på riktigt” och Malin Lembke berättade att man sökt lokal en tid för att Lembkes brodyr och reklam skulle kunna utvecklas. 

– Jag sökte helt enkelt på lokaler och då kom den här upp. Och så blev det. Fastighetsägaren har anpassat den för vår verksamhet, nu är det två våningar samt en butiksdörr mot norr och ett fönster. En butiksdel där vi kan sälja arbetskläder, en del där vi har vårt tryckeri och det finns också möjlighet att wrappa bilar i våra nya lokaler. Butiken fick namnet ”Slitstarka” medans vårt andra verksamhetsben ”Lembke brodyr och reklam” är på andra sidan väggen. Vi är verkligen jättenöjda. 

– Egentligen har vi förberett oss sedan 1 mars men nu känns det på riktigt, berättar Malin när vi träffar henne dagen innan invigningen. 

– Vi hade nästan bara privatkunder tidigare och det var ju där allting började. Sedan blev det dekaler till företagsbilar och en del rallybilar. Nu kan vi även sälja arbetskläder och det behövs i bygden, det vet vi. Extra kul är att dottern är med och jobbar i vår verksamhet, summerar Malin. 

Fotnot: Wrapping, eller foliering som det också kallas, av en bil är när du täcker in den, helt eller delvis, med vinyl, för att byta färg eller struktur.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *