Nyheter

Nya lokala trafikföreskrifter träder i kraft idag

Nyheter Tekniska nämnden godkände de nya lokala trafikföreskrifterna i Vaggeryd där bland annat en stopplikt upphör att gälla idag

Arkivfoto

Åtta nya lokala trafikföreskrifter godkändes vid senaste sammanträdet med tekniska nämnden.

– Vi tar bort stopplikten och har väjningsplikt istället vid Storgatan i Vaggeryd. Stopplikten fungerade väl för den trafikmängd som var för 20 år sedan, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

– Stopplikten fanns när det inte var så bra sikt. Vi ändrar de lokala trafikföreskrifterna utifrån de synpunkter som kommer in till oss, både från invånarna, våra politikerna och parkeringsvakterna, berättar Magnus Ljunggren som är förvaltningschef.

De förändringar som gjorts är; Storgatan i Vaggeryd ska vara huvudled mellan Jönköpingsvägen landsväg 846 och tio meter från sydöst om Östergatan, Götaforsvägen i Vaggeryd ska vara huvudled mellan Södraparksvägen och Storgatan, Storgatan i Vaggeryd ska vara huvudled mellan landsväg 804 och Götaforsvägen, Stopplikten på Storgatan i Vaggeryd ska upphöra att gälla, förare av fordon på Götarpsvägen som kör in på Smedbygatan har väjningsplikt mot fordon på Smedbygatan, förare av fordon på Smedbygatan som kör in på Götarpsvägen har väjningsplikt mot fordon på Götarpsvägen, förare av fordon på Smedbygatans återvändsväg som kör in på Smedbygatan har väjningsplikt mot fordon på Smedbygatan samt att väg 645 ska vara huvudled mellan väg 846 och 150 meter väster om Travvägen.

De nya föreskrifterna börjar gälla idag.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nya lokala trafikföreskrifter träder i kraft idag

Snurriga Kommunen ??? Svänga av Ringvägen till centrum inge sikt från Södra parkbron en livsfarlig korsning bör lämnas till Trafiksäkerhetsverket +dagens förslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *