Nyheter

Nya observationer av varg i kommunen

Nyheter Under midsommardagens morgon kom det in två nya observationer av varg i Vaggeryds kommun. Vilthandläggare Linda Andersson på Länsstyrelsen säger att det troligtvis rör sig om de två vargar som bildar det så kallade Mossjöreviret.

Det var i vintras som det konstaterades ett nytt vargrevir i området. Reviret sträcker sig från de sydvästra delarna av Jönköpings kommun, ner mot Skillingaryd och Åsenhöga och mot Store Mosse nationalpark i Gnosjö kommun.

Under morgonen rapporterades det in två observationer av varg i Mosshult. En från i början av veckan och en från midsommardagen. Observationen är inte bedömd ännu, men när Linda Andersson får se bilderna så säger hon att det inte är någon tvekan om att det är varg på bilderna.
– Förmodligen så är det även de två vargarna i Mossjöreviret. Sedan kan man inte helt utesluta att det är en varg som är på genomresa.

Bild på den varg som observerades under midsommardagens morgon. Foto: Skandobs

Taggar

Dela


7 reaktioner på Nya observationer av varg i kommunen

Laila kan ju skaffa ett antal får och bosätta sig mitt i reviret så får hon se vad som händer och gå ut i skogarna där själv. Jag tror inte att hon är så vargvänlig då. Skjut av alla vargar

All kärlek och respekt till vargarna. De har lika mycket rätt att vara fria som vilka djur som helst. Vill du ha din boskap kvar så fixa bättre staket och inhägnad.
Alla är vi hungriga och alla behöver mat. Så är det bara.
De gör ingen illa. Det är människan som minskar deras revir och levnadsplats. Människan är det största egot som någonsin existerat och det största rovdjuret som slukar allt i sin väg.

Kom med något annat Laila, tror inte du vill vara ute i skogen en natt när man vet att det är vargar i skogen, de tar inte bara boskap, de tar allt de vågar sig på. Det är inte som husdjur, och tror att de inte kommer att göra något. Och att bönderna ska skaffa bättre staket, då kommer det se ut som vid motorvägen ute på ängarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *