Nyheter

Nya riktlinjer för anslutningsbidrag godkändes efter votering

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde beslutades om nya riktlinjer gällande elevresor där två förslag fanns på bordet gällande anslutningsbidraget

Bilden är ett montage

Nämnden fick vid senaste sammanträdet en genomgång av förslag till reviderade riktlinjer för elevresor där det finns en ny indelning, nytt kapitel om säkerhet, nya bestämmelser för elevresa i form av upphandlad skolskjuts samt revidering av tabell för anslutningsbidrag.

Klas Gustavsson (EMP) yrkade på att det lägsta beloppet för anslutningsbidrag inte ska sänkas till ett lägre belopp än det bidragsbelopp som varit under föregående läsår som då varit 420 kronor per månad. Oppositionspartierna med KD, EMP, SD och C röstade för att inte sänka beloppet medan majoriteten med M och S yrkade på lagda förslaget. Röstsiffrorna vann majoritetsförslaget med 6-5.

Den nya reviderade tabellen gällande anslutningsbidrag blev följande (inom parantes oppositionsförslag);

6 – 13 kilometer, 0,6 procent av basbeloppet (0,75 procent)
13 – 19 kilometer, 0,7 procent av basbeloppet (0,85 procent)
19 kilometer och längre, 0,8 procent av basbeloppet (0,95 procent)

Samtliga oppositionspartier reserverade sig mot beslutet. 

Från och med januari nästa år kommer de nya riktlinjerna för elevresor att gälla.

Fotnot: Skolskjuts är kostnadsfria resor för vårdnadshavare till och från skolan. Det kan vara resor med skolbuss, allmän kollektivtrafik eller skoltaxi. Resor till och från fritidshem har vårdnadshavarna ansvar för. Vårdnadshavare kan ansöka om anslutningsbidrag till närmaste hållplats från folkbokföringsadressen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *