Nyheter

Nya tomter skapas vid Sörgårdsområdet

Nyheter Den 16 år gamla detaljplanen i Skillingaryd har väckts till liv igen och tekniska nämnden lämnar nu startbesked för 12 nya tomter

Vid västra området av norra Sörgårdsområdet har nu ett startbesked lämnats och en avverkningsplan finns. Foto; Flygfoto från Eniro

Detaljplanen som vann laga kraft 9 januari 2003 har nu plockats fram och ska ge tolv nya tomter vid norra delen av Sörgårdsområdet. Förlängningen av Önnemovägen byggdes ut 2003 och nu återstår utbyggnaden av den norra delen i anslutning till Far Anders väg.

– Det finns en detaljplan som är en fortsättning på området kan man säga. Vi väljer att starta upp den som förlänger gatan på norra delen där det finns plats för 12 nya tomter. Känns bra att få igång bygget, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Det finns ytterligare en detaljplan söder om den nu aktuella området.

– Den södra detaljplanen behöver granskas. Det är vägar runt husen och kanske bara passar kedjehus eller parhus. Kommunstyrelsen får se över området för att göra lämpligare tomtindelning, avslutar Jerry Karlsson (L) och berättar samtidigt att gatustrukturen inte är sammankopplad med detaljplanen, vilket också måste göras innan tekniska lämnar startbesked.

Taggar

1 reaktion på Nya tomter skapas vid Sörgårdsområdet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *