Nyheter

Nya trafikföreskrifter i Vaggeryd

Nyheter Trägatan och parkeringsplats i centrala Vaggeryd har fått nya lokala trafikföreskrifter. 

Vid Hagalundsparkeringen finns skyltar med parkering där handikapptillstånd erfordras. Nu finns det även med i lokal trafikföreskrift

Efter att nya kvarteret Tor byggdes har Trägatan används än för fler än butiksbesökare och närboende. Nu blir det förbud att stanna och parkera på en sida av gatan i höger körfält för nordöstlig färdriktning. 

– Om räddningstjänsten rycker ut till Tor kan det bli problem då det står parkerade fordon utmed gatan. Vi har gjort en lokal trafikföreskrift där förbud att stanna och parker på en sida gatan för att möjliggöra framkomst på Trägatan, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden och fortsätter: 

– Vi tog även besluta gällande Hagalundsparkeringen, mellan Beijerförrådet och stjärnhusen. Där finns uppmärkta platser för rörelsehindrade, men det har inte tagits en lokal trafikföreskrift för detta. Det är formalia, men det ska regleras och vara rätt i våra trafikföreskrifter också. 

Rörelsehindrade får parkera med parkeringstillstånd på tre utmärkta platser vid Hagalundsparkeringen i centrala Vaggeryd. Skyltarna har funnits uppe en längre tid men nu finns det också en beslutad lokal trafikföreskrift också. 

Både Trägatans och Hagalundsparkeringens nya trafikföreskrifter trädde i kraft igår.

In till Trägatan och kvarteret Tor blir nu förbud att stanna och parkera en av sidorna

Taggar

Dela


5 reaktioner på Nya trafikföreskrifter i Vaggeryd

Då man nu ändå håller på att försöka få lite trafikflöde i byn kan man väl titta på möjligheten att öppna upp utfarten i Östermovägens förlängning till Håkan Trulssons väg. Har haft en önskan om det tidigare men utfarten ansågs inte hålla för belastningen vid andra försöket sades transportstyrelsen vara emot utfart då det är en genomfart. Det bygg nu, trots detta, en annan utfart till samma genomfart. Logik?

Blir så när någon styrande”som säkert inte bor i kommunen”gör en gångbana av en kraftigt trafikerad gata.

Det borde också bli parkeringsförbud på en sida på Sturegatan i Skillingaryd från Ica till Ågatan.
Står ibland bilar parkerade på båda sidor så man kommer knappt emellan. Mindre då ett utryckningsfordon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *