Nyheter

Nytt bolag: GT Maintenance

Nyheter Tredje bolaget i Ferrogruppen har sett dagens ljus: GT Maintenance. – Vi riktar in oss på service och underhåll, säger vd Kalle Hermansson som tillsammans med Anders Gustafsson driver GT Maintenance. 

Anders och Kalle har mångårig erfarenhet och startade nytt bolag i Ferrogruppen

Ferrogruppen, där bland andra GT Steel finns, har utökats med ytterligare ett bolag där GT Steel:s Rickard Nordin och Tobias Abrahamsson är delägare tillsammans med Anders Gustafsson och Kalle Hermansson. 

– Vi kommer att rikta in oss på industrin och vara ett lokalt företag som finns nära kunderna. Vi erbjuder servicetekniker med inriktning på mek och el, börjar Kalle Hermansson berätta och fortsätter: 

– Vi letar med ljus och lykta efter talanger. Tjej eller kill med ett driv, engagemang och social kompetens då jobbet innebär mycket kundkontakt. Vi vet att det finns många duktiga mekaniker i bygden. 

Anders och Kalle har många års erfarenhet i branschen, är mekaniker i grunden, vet vad som behövs och krävs. 

Hur kom ni på den här idén?

Rickard Nordin: – Det fattas något i bygden, kommunen och länet.
Anders Gustafsson fortsätter:
– Vi kommer att jobba med service och underhåll. Huvudsaken kommer vi vara ute hos kund att jobba men kan även ta hem de mindre jobben som vi kan göra här i verkstaden. Vi kommer att jobba med akuta resurser och jobba ute hos kund i förebyggande syfte så att inte produktionen får stopp. Service måste göras men det ska också göras på ett planerat sätt. Vi vet att resurserna saknas. Vi kommer också erbjuda resursstöd under en period om någon behöver hjälp tillfälligt. Vi vet att behovet är stort.

Platsen för nya företaget är i GT Steel:s tidigare lokaler på Fabriksgatan i Skillingaryd. Kalle står som vd för företaget och Anders huvudsakliga uppgift är affärsutveckling och sälj. Rikard Nordin och Tobias Abrahamsson är delägare i bolaget och är med och stöttar samtidigt som den senare duon driver GT Steel. Just nu är det fyra anställda och starten för GT Maintenance är i oktober.

Johan Thorsell, näringslivschef, kommenterar:
– Vi pratar mycket om att vi måste öka tjänstesektorn och vi har mycket tillverkning och logistik. Här är ett otroligt intressant perspektiv som ser potentialen framåt. Det är verkligen jättespännande. Våra företag kan bli lönsammare när man har i gång produktionen utan stopp. Jag vill ha bredden i vårt näringsliv. Konjunkturen slår olika på olika näringar och då är det bra att ha en stabil bransch att står på. Bredden är viktig, avrundar Thorsell.

Fotnot: Maintenance är engelska och betyder underhåll.

Anders Gustafsson, Kalle Hermansson, Rickard Nordin och Tobias Abrahamsson

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nytt bolag: GT Maintenance

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *