Nyheter

Nytt hus på Ålandsö

Nyheter Mellan gårdskaféet och vägen till Friluftsgården i Vaggeryd har miljö- och byggnämnden lämnat ett positivt förhandsbesked

Först bedömdes platsen kunna vara en åkerholme och därmed biotopskyddad. Kontakt gjordes med Länsstyrelsen som fick vägleda kommunen i vad en åkerholme är eller inte. Länsstyrelsen svarar att åkerholmar som överstiger 5 000 kvadratmeter är inte biotopskyddade åkerholmar och den aktuella åkerholmen i utkanten av Vaggeryd upptar mellan 5 500 och 6 000 kvadratmeter och är därmed inte en biotopskyddad åkerholme. Det noteras dock i artportalen att det finns fyra hotade arter i de östra delarna av åkerholmen och de hotade arterna är fyra stora aspar med en stamomkrets mellan 152-194 centimeter. Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden berättar att ett positivt förhandsbesked lämnas till fastighetsägaren samt:

– Det var lite diskussion och frågetecken vad en åkerholme är men det var en skogsdunge fick vi klart för oss. Vi lämnar ett positivt förhandsbesked om nybyggnation av ett enbostadshus. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *