Nyheter

Nytt radhus byggs i Vaggeryd

Nyheter En oenig miljö- och byggnämnd lämnade, efter votering, ett positivt besked till sökande

Bygglovet gäller fastigheten i korsningen Götaforsvägen och Storgatan i Vaggeryd. Tomten, som idag är bebyggd med ett litet hus och uthus, får nu ge vika för exploatering. 

– Vi lämnar ett positivt besked när det gäller bygglovet för radhuset. Det var en liten avvikelse från detaljplanen och radhuset ska innehålla sju lägenheter, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

(S)-ledamöterna Magnus Dauhn och Roland Svensson begärde votering där bifall till bygglovet vann med siffrorna 5–2.

– Jag tycker det är en våldsam exploatering av en tomt som är avsedd för en villa. Nu hamnade det lite politik i det här ärendet men man får ge sig för demokratin, berättar Magnus Dauhn (S) som vidare berättar att huset som idag står på tomten beboddes tidigare av tre syskon. Stig på Konsum och Helmer målare samt deras syster.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Nytt radhus byggs i Vaggeryd

Vad blir det för pris på hyrorna på de husen? Och vilken storlek? I skillingaryd med Sturegatan är det ju en hopplös trafik strax före järnvägsundergången med både tung trafik och bilister

Vem vill ha en lägenhet med två starkt trafikerade gator på ömse sidor o en fantastisk rondell??!!

Håller med Magnus.
Verkar inte som ett klokt beslut. Tränga in 7 radhus på denna yta. Sen tillkommer väl garage/förråd. Någon uteplats är väl inte möjligt. Hoppas att någon överklagar.
Systern hette dessutom Ragnhild.😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *