Nyheter

Olycka på Östra Vasagatan

Nyheter Klockan 10.32 inkom ett larm till SOS om en olycka mellan lastbil och moped i Skillingaryd. Mopedisten körde in i lastbilen och flög av mopeden. Killen fick föras till sjukhus men var vid medvetande. Uppdaterat.

Foto: Per Bunnstad

Han var vid medvetande, men i övrigt är skadeläget oklart.

Olyckan inträffade vid korsningen Östra Vasagatan – Skolgatan, alltså precis intill kyrkan. Polisen uppdaterade sedan på sin hemsida att man kommer att utreda orsaken till olyckan.

 

Taggar

Dela


15 reaktioner på Olycka på Östra Vasagatan

Om alla eu-mopedåkare kör som Åberg lär dem fungerar det nog ganska bra. Föräldrar skulle nog kolla upp körningen hos sina barn när de åker till och från skolan. Har de sedan något förstånd ställer de nog in moppen i garaget. Finns absolut inget trafikvett kvar efter de har fått lappen.

Absolut kan mopedåkningen ses över, liksom precis allt trafikvett hos alla andra.
Märklig kommentar dock av dig när det har inträffat en olycka där en grabb är skadad. Av din kommentar tolkar jag det som att du säger att det är pojkens fel för att han har kört utan trafikvett. Vad baserar du det på?

Du som kallar dig för chauffören, på hela Östra Allégatan är det högerregeln som gäller.

Håller med K totalt. bilarna som står parkerade där borde var förbjudet, finns ju parkeringsplats bredvid pianoaffär ju.
Hoppas att killen på moppen mår bra, men en del av de kör som galningar. Finns många yngre barn som går och springer till och från skolan själva i denna korsning.

Jo, chauffören högerregeln gäller i Skillingaryd samt i hela övriga Sverige
Men det är få som följer den dessvärre
Och det kan vi nog ta till oss lite av alla tycker jag
Hoppas att killen som körde mopeden mår bra
Kör lugnt och var rädda om varandra

Alla bilar som parkerar på gatan längs med kyrkan gör inte saken bättre. Borde vara totalt förbjudet att få parkera längs vägen då sikten redan är dålig som den är och att folk inte kan högerregeln!

MK. Det har redan varit dödsolycka i den korsningen. Den gången vart det en fyrhjuling som körde rakt in i en bil. Mannen på fyrhjulingen avled – kvinnan som satt bak klarade sig.

Måste väll till en dödsolycka innan kommunen reagerar. Då med vetskapen om att det är många barn som kör moped eller mopedbil den vägen.

Som Karl säger.. åker här rätt ofta också och har flera gånger fått panikbromsa för att folk inte kan högerregeln.

Kanske skulle tas och sätta upp en flervägsstopp i den korsningen.

Hoppas personen är okej.

Tyvärr är jag inte förvånad. Åker genom den korsningen rätt ofta och det kommer ofta fordon som inte kan högerregeln. Jag har själv tvingats panikbromsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *