Nyheter

Ombyggnation finansieras som oförutsedd händelse

Nyheter Som ett extraärende hos kommunstyrelsens arbetsutskott låg ”tillkommande kostnad för ombyggnation av reception i Skillingehus”. Från tidigare budgeterat 123 000 blev det nu mer än dubbelt så dyrt

Innanför det här glaspartiet blir det snart en byggarbetsplats

I samband med kompletteringsbudget i juni i år godkände kommunstyrelsen att avsätta 123 000 kronor till göra en mindre ombyggnation intill receptionen på kommunkontoret. Fastighetsenheten har nu lämnat in vad det landar på egentligen och det blev mer än dubbelt så dyrt. 

Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen berättar:
– Nu har man gjort bedömningen av ombyggnationen. Kalkylen från början var fel. Det blir mer än dubbelt så dyrt. Vi anser att det är okej och tar detta på oförutsedda händelser ur kommunstyrelsens kassa. Motiveringen är att vi ska kunna arbeta säkert, det ska vara tryggt och att två ska kunna jobba då vi har dubbelbemanning. Vi gör om ett förråd bakom receptionen som blir kontor. Det är en investering för att effektivisera. 

Kenth Williamsson (S) håller med majoritetskollegan Jonsson:
– Det handlar om säkerhet och trygghet för våra anställda och det är viktigt att vi skapar förutsättningar. Det är en bra satsning. 

Oppositionens Thomas Axelsson (KD) håller med om att det är bra satsning för trygghet och säkerhet men säger samtidigt att ”Man tar pengarna från oförutsedda händelser. Det är inget oförutsett”. 

Kompletteringsbudget i juni gjordes på 123 000 kronor och i mitten av september lämnar fastighetsenheten priset på ombyggnationen. 

Byggherrekostnader 50 300
Bygg 70 000
Betonghåltagning 54 000
Kolfiberförstärkning 20 000
El 30 000
Vvs 16 000
Ventilation 10 000
Förråd utvändig ändring 20 000

Entreprenadkostnaderna uppgår därmed till 220 000 kronor och därtill så läggs oförutsett till med 29 700. Summan för projektet blir då 300 000 kronor. 

Taggar

Dela


16 reaktioner på Ombyggnation finansieras som oförutsedd händelse

Ja det är precis som vanligt när man inte behöver ta ansvar. Om samhället i stort skulle fungera så här vore det inte enkelt för oss alla.

Ni borde skämmas när ni är ute och skyltar och visar er bland invånarna. Avgå om ni inte har byxade för jobbet, på riktigt!

Lite skrämmande när en kommunchef säger att de tar detta som oförutsedda utgifter? Vad är allt innan då? Ytterligare en ferieanställd som räknat fel.

Inte ens hälften av kommunens anställda har sitt kontor/arbetsplats i Skillingehus.
Ta en koll på säkerheten på kommunens skolor, där kan man bara gå rakt in… Vem prioriterar man högst? Kommunens tjänstemän eller barnen?

Gänget som inte kan räkna har varit i farten igen! Vad går fel i denna kommun? Tjänstemän som inte klarar av sitt jobb? Politiker som tror sig vara entrepenörer? Gör om, gör rätt!

Att det finns folk som har förtroende för politikerna är helt otroligt! Att politikerna står på ”vanligt ” folks sida är bara ett skämt ! Men det handlar ju bara om skattepengar då behövs inga kalkyler stämma tydligen. Vakna folket !

Man blir arg som skattebetalare att man ser så stora budgetöverskridande överträdelse alltför ofta. Man måste kunna hållas ansvarig för det man kommer överens om. Speciellt när man är högt avlönad från skattebetalarna. Annars kan väl vilken byfåne som helst sitta och ta ekonomiska beslut om budget inte spelar någon roll. Skärp till er!

Och när det är färdigt tillkommer ytterligare ökning då det blev dyrare under tiden. Vänta och se

Hur mycket tjänar kommunstyrelsen? Upphandlar de privata ombyggnationer likadant eller spelar det ingen roll vad slutpriset blir när det inte är sina egna pengar man leker med?

Kanske ska man ta in en firma för ombyggnationer utan löpande avtal där priset inte ”plötsligt” blir dubbelt så dyrt.

Precis så tänker jag också. Men troligtvis är de betydligt mer noggranna i sin privatekonomi!

Man vill spara in på barnen i skolor/förskolor men ständiga upphandlingar som kostar x antal kronor mer än upphandlat är alltid ok. Varför? Se Fenix 2 upphandlingskostnad mot slutligt utfall.

Ordföranden i kommunstyrelsen tycker att det är okej med dubbla kostnaden och hänvisar till säkerheten. Var den säkerheten inte intressant i samband med budgeteringen? Gång på gång visar de sin inställning till våra skattepengar.

Vad är det för amatörer som budgeterar i kommunen. Allt blir dubbelt så dyrt! Ta till ordentligt nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *