Nyheter

Ombyggnation skapar busskaos

Nyheter Just nu pågår ett arbete med att bygga om parkeringsplatserna bakom Skillingehus. I samband med detta har det upprättats tillfälliga busshållplatser på Storgatan. Men irritationen är stor bland invånarna när bussar tvingas stanna mitt i vägen för att bilar felparkerat där de tillfälliga hållplatserna är.

Foto: Per Bunnstad

Bilar till vänster och där var det tänkt att bussen skulle köra in  [1/3]

Avstigning på Storgatan  [2/3]

Ljungberghsgatan byggs om för att ge plats åt fler parkerade bilar.  [3/3]

För lite mindre än två veckor sedan gick kommunen i en kungörelse ut med att de kommer att stänga av samtliga parkeringar och del av Ljungberghsgatan från Artillerigatan till vårdcentralen under fyra veckor i sommar.

Anledningen är att kommunen vill göra om de befintliga parkeringsplatserna till snedställda platser samt utöka fickparkeringarna längre ner på gatan.

Man informerade även om att busstrafiken kommer påverkas av ombyggnationen och dirigeras om till Storgatan. Tanken är att bussarna ska använda de redan befintliga parkeringsfickorna för av- och påstigning. Dock verkar det inte som att alla bilister uppmärksammat att det råder ett tillfälligt parkeringsförbud vid två ställen på Storgatan. Detta har lett till att bussar har fått stanna mitt på vägen för att släppa av och på folk.

Skillingaryd.nu har utan framgång sökt Hans Göransson som är gatu- och parkchef i kommunen.

Enligt uppgifter från privatpersoner som kommit in till redaktionen så ska dock tekniska kontoret vara uppmärksammade på problemet och jobbar på att förtydliga att det råder parkeringsförbud vid de tillfälliga busshållplatserna.

Taggar

4 reaktioner på Ombyggnation skapar busskaos

Och vad gör ni med alla som står uppe vid stationen och väntar på bussarna som inte kommer ?

Vi stannade bilen igår och försökte förklara för de som stod där att hållplatsen är flyttad, men vad gör man när de varken förstår svenska eller engelska

Vore helt korkat att ha busshållplatserna kvar där…
Förstår inte alls hur man tänker kring den önskan.

Intressant iakttagelser Mjo gjort. De kan väl inte vara så att tekniska i kommunen och regionen redan blivit överens om att här inte vänja åkande till viljan att för alltid ha en busshållplats här. Ja tycker synd om de handikappade som nu för ett tag avstår att åka buss härifrån.

Oavsett att plasen är tom eller det står bilar, där bussen ska stanna, så stannar bussen ändå ute på vägen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *