Nyheter

Ovanligt med separationer i kommunen

Nyheter Enligt en sammanställning som Statistiska Centralbyrån (SCB) så har andelen barn som är med om att föräldrar separerar sjunkit något i Sverige de senaste åren. Men skillnaderna runtom i landet är stora. Vaggeryds kommun tillhör dock de kommuner med lägst andel.

Genrebild. Pixabay

Förra året var drygt 58 000 hemmaboende barn i åldrarna 0–17 år i Sverige med om att deras föräldrar separerade. Det motsvarar 3,3 procent av alla barn som i början av året bodde tillsammans med två föräldrar.
– Såväl 2021 som 2022 var andelen hemmaboende barn med föräldrar som separerade något lägre än föregående år. Åren 2015 till 2020 var andelen mellan 3,6 och 3,8 procent, säger Karin Lundström, demograf på SCB, i ett pressmeddelande.

Men skillnaderna i landet är stora. Mellan 2015 och 2022 utmärker sig Norberg och Skinnskatteberg där över sex procent av barnen mellan 0-17 år varit med om en separation.

Vaggeryds kommun är inte med vare sig i ”toppen” eller ”botten” av den lista som SCB presenterar. Istället hänvisar de till en sammanställning som rör hemmaboende barn och unga 0-21 år vars föräldrar separerat under året. Vaggeryds genomsnitt där är 2,71 procent och med det så är det bara tre kommuner i länet där färre par med hemmavarande barn separerar varje år.

Flest separationer i länet sker i Nässjö, Tranås och Mullsjö.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ovanligt med separationer i kommunen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *