Nyheter

Ovårdad tomt får uppmaning att städa

Nyheter I Skillingaryd får en fastighetsägare uppmaning att städa upp tomten från pallar med och utan pallkragar, lyftkorg till truck, åkgräsklippare på pall och stålburar av miljö- och byggnämnden. 

Arkivbild

Vid miljö- och byggnämndens sammanträde fanns en fastighetstomt i Skillingaryd med. Ägaren ansökte om bygglov i mars 2023 för nybyggnad av garage med förråd, fasadändringar på befintlig byggnad, garageportar, liggande panel samt rivning av skorsten. Bygglovet vann laga kraft i början av november 2023. 

Under sommaren 2023 inkom ett anonymt klagomål gällande ovårdad tomt på nämnda fastighet. Miljö- och byggförvaltningen gjorde platsbesök och kunde då notera att det fanns tre fordon, pall med byggmaterial. Fastigheten omslöts då av växtlighet på norra, västra och södra sidan av fastigheten vilket minskade insynen utifrån. 

I april 2024 var förvaltningen åter på besök och då hade fastighetsägaren tagit ner växtligheten på norra sidan och man kunde konstatera att skräp tillkommit sedan senaste platsbesöket. Förvaltningen föreslog därför till nämnden att förelägga fastighetsägaren att rensa bort skräpet på tomten som inte har med byggande av den sökta åtgärden att göra. 

Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden:
– Det är på Femkampsområdet och fastighetsägaren får nu på sig fram till i början av augusti att städa upp fastigheten från diverse skräp. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Ovårdad tomt får uppmaning att städa

Hur svårt kan det vara och ta rätt på egen skit så grannarna slipper se det. Sedan kan jag tycka att det är otroligt dåligt av kommunen att inte se till hur folk sköter sina tomter. Då menar jag så som utspridda saker som andra drabbas av, bygglov då vissa människor tror sig kunna göra hur man vill och att man har vilka rättigheter som helst som tomtägare. Sist men inte minst, alla dessa livsfarliga gatukorsningar som det inte finns någon sikt i alls eller dessa trottoarer som är täckta av häckar så fotgängarna tvingas ut på körbanan istället. Och till er som tänker skriva ” hur svårt kan det vara att bara säga till den berörda”. Finns tillräckligt många som försöker och så inte få någon respons alls, men kommunen har själv satt upp vissa riktlinjer hur man ska sköta sin tomt. När folk uppenbarligen inte klara av detta själv borde kommunen själv ta ett krafttag för att se till att de följs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *