Nyheter

Överklagade plankbygget

Nyheter En fastighetsägare i Vaggeryd, som fick avslag på sitt bygglov av planket, överklagade och nu har planket varit uppe hos våra politiker igen

Vid september månads nämndmöte avslog en oenig nämnd, votering 6-1, bygglovet för planket vid en fastighet i Vaggeryd. Nu har fastighetsägaren överklagat nämndens beslut och bygglovet var återigen uppe som ärende under veckans nämndmöte.

– Det var för högt och bygglov krävdes. Vilket vi inte lämnade. Fastighetsägaren överklagade, men vi håller fast vid samma beslut som tidigare. Inget bygglov, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Bygglovet, och nu även överklagan, avslås då uppförande av planket inte utformats på ett sätt som är lämpligt med hänsyn till stads- och landskapsbilden samt inte har god färg- och formverkan.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Överklagade plankbygget

Bara för att man sitter i kommunhuset så äger man inte kommunen det gör vi skattebetalarna visa hänsyn mot oss som får betala era resor hit och dit även maten på restaurang.

Vem bestämmer vad som är god färg och form på ett staket/insyns/ljudskydd? I detta fall ledamöterna i miljö- och byggnämnden, med vilken utbildning tar man detta beslut?
Det intressanta i detta fall är att kommunen själv 75 meter bort byggt ett stängsel. Hur ser miljö och bygg på detta ur färg- och form- perspektivet?

Och kommunens trafiksäkerhets syn på trafiksäkerhet på bron över Lagan på Svenarumsvägen-Tofteryd ? obefintlig om två bilar möts vilket inte går,blir kollistion om ingen stannar,varför inte trafikljus?Varför huvudled på Götaforsvägen som har Fritids med lekplats vid gatan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *