Nyheter

P-bot vid skola: ”Föräldrar parkerar olämpligt”

Nyheter Förra veckan berättade vi om föräldern som lämnade sitt barn i förskoleklassen vid Sörgårdsskolan i Skillingaryd. Lämningen tog tre minuter och när föräldern kom tillbaka till bilen fanns en parkeringsbot på 600 kronor. Nu svarar förvaltningen om den extra bevakningen vid skolan

Varför finns det ingen avstigningszon för eleverna vid Sörgårdsskolan och varför får hantverkarna som bygger nya Sörgårdsskolan, som parkerat på trottoaren i ett helt år, inga parkeringsböter om föräldrar som lämnar sina barn en kort stund får det. Föräldern, som tog kontakt med tidningen förra veckan, hade många frågor. I går svarade handläggare på tekniska förvaltningen; 

– Vi på tekniska förvaltningen har fått uppmaning från skolförvaltningen och skolbusstrafiken om att föräldrar parkerar olämpligt när de lämnar sina barn. Bland annat vid busshållplatsen. Vi har därför infört extra bevakning vid skolorna. Enligt trafikförordningen får man ej parkera vid hållplatserna som är till för skolskjutsarna. Det kommer att finnas av- och påstigningsplats när nya skolan är klar, men just nu pågår byggnationer. 

– Vi på tekniska förvaltningen och fastighetsenheten kommer att informera hantverkarna om olovlig parkering. Samma regler gäller för alla, summerar handläggare Teimouri på tekniska förvaltningen till Skillingaryd.nu. 

Här kan ni läsa om förälderns insändare

Föräldern; "Ska jag parkera min bil på intilliggande gator för att lämna mitt barn på skolan?"

Taggar

Dela


5 reaktioner på P-bot vid skola: ”Föräldrar parkerar olämpligt”

Det är totalt kaos när barnen ska lämnas i skolan. Bilar överallt! Inte heller går det att parkera på parkeringen, där ställer sig ju personalen som jobbar på skolan och förskolan (helt förståeligt dock), så den är alltid full. Tycker ingen har rätt att ifrågasätta huruvida man kör sina barn till skolan eller inte. Känns inte tryggt att skicka iväg små barn ensamma, så jag har full förståelse för de som kör.

Byggnadsarbetarna har väl parkerat så i minst ett år? Jag missunnar dem inte att parkera där men har de också blivit bötfällda? Varför sätter ni inte den nitiske parkeringsvakten i arbete runt torget- Skillingehus? Där råder total anarki på parkeringsplatserna.

Enligt statistik så blir våra barn fetare och fetare. Se det som en möjlighet att inte lämna era barn vid dörren till skolan och låt dem cykla eller gå. Jag tror kommunen faktiskt ligger lite före här, måste ju vara bra att främja att det inte går att köra fram till dörren på skolan. Helt otroligt att detta är ett problem. Har du råd att köra barnen fram till dörren på skolan så har du nog gott råd att betala 600 kronor när du gör fel.

Uppenbarligen lyder inte alla under samma regler då hantverkare skall informeras om olovlig parkering och inte bötfällas som föräldrarna blir.

Det var ju ett svar ungefär som ”på måndag” det var inget svar på frågorna precis. Har föräldrarna blivit informerade om var dom kan parkera istället, och att det införts extra bevakning. Och det kommer finnas när ombyggnationen är klar, men problemet är ju nu och inte sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *