Nyheter

Fick parkeringsbot när barn lämnades på skola

Nyheter I onsdags fick en förälder parkeringsbot när den tre minuter korta lämningen på Sörgårdsskolan i Skillingaryd skulle göras. Varför finns det ingen avstigningszon för barnen och varför får hantverkarna parkera på trottoaren? Det undrar föräldern när tidningen kontaktades.

Skylten anger förbjud att parkera och stanna, enda undantaget är transporter som har tillstånd. Föräldern berättar: 

– Mitt barn är 6 år och jag vill följa med in till skolan för att se till att barnet kommer in. Det här tog bara tre minuter innan jag var tillbaka vid min bil igen. Under tiden jag är inne och lämnar mitt barn har en parkeringsvakt hunnit att sätta en parkeringsbot och vakten åkte skyndsamt från platsen när jag närmade mig min bil. Visst, skylten anger att jag varken får stanna eller parkera på platsen. Men skylten gäller till nästa korsning om ingen annan tavla finns. Det vill säga hela vägen förbi skolan och Bullerbyns förskola. 

– Nu undrar jag som förälder var jag ska stanna någonstans och släppa av mina barn utan att jag ska straffas och få en parkeringsbot. Om skylten gäller även förbi Bullerbyns förskola, var ska föräldrar ställa sig när de hämtar sina barn på förskolan om ordinarie få platser är upptagna? Varför kan inte kommunen ordna med en avstigningszon, det är ändå 400 elever på skolan. Ska föräldrar parkera på intilliggande gator när vi hämtar och lämnar barnen? Varför har man inte en dialog med föräldrarna, som skjutsar sina barn till skolan, istället för att skicka parkeringsvakter till skolan?

– Att hantverkarnas bilar är parkerade på trottoaren har inte varit ett problem för kommunen, där är det också förbjudet att parkera. Men tydligen är det ett problem för kommunen att vi som föräldrar hämtar och lämnar våra barn, berättar föräldern för Skillingaryd.nu. 

Fotnot: Tekniska förvaltningen söktes i onsdags eftermiddag för en kommentar men har ej återkopplat till Skillingaryd.nu.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Fick parkeringsbot när barn lämnades på skola

Det finns ju en parkering utanför Bullerbyns förskola! Den har inte en enda dag varit full när vi passerat med skolbussarna på morgonen och släppt av barn.
Använd i första hand anvisade parkeringsplatser innan ni gnäller över att det inte finns möjligheter.
Även den lilla sträckan framför bussfickan mitt i kurvan där det nämns att max 2 bilar får plats att stanna är det högst olämpligt att stå med tanke på att vi varje eftermiddag skall passera med en 15 meters boggibuss efter att vi hämtat skolbarn. Man behöver långt mycket större utrymme när man framför större och tyngre fordon.
Var vänliga och visa er förståelse för detta än var ni stannar/parkerar där det är dåligt med utrymme!
Må bäst och ha en fin första advent alla goa kommuninvånare!

Det finns planerat för de brister som funnits tidigare och som finns under byggnationstiden.
Före detta personalparkeringen kommer att bli parkering för hämta/lämna som är till för föräldrar. Personalparkeringen är redan nu flyttad till Fridhälls parkering. Denna samnyttjas, dagtid skolans personal och övrig tid Fridhälls verksamhet.
Med vänlig hälsning Johnny Johansson, lokalstrateg barn- och utbildningsförvaltningen

Under byggnationen parkerar flertal av personalen på skolan utmed gatorna och i de få parkeringsfickor som finns utanför matsalen, då deras vanliga parkering är avstängd. Finns ingenstans att parkera sin bil när man ska hämta barnen från skolan på eftermiddagarna.

Handlar om att man vill se till att sina barn blir lämnade säkert på skolans område. Att släppa av barnen på en gata i närheten och låta dem passera trafikerade vägen kommer inte på tal. Tycker att kommunen borde se över planen för parkering och eventuell avlämningsplats omgående.

Mina barn går över den vägen varje dag själva. Största faran för dem är alla föräldrar som kör sina barn till skolan. Jag gick till Sörgårdsskolan varje dag mina första skolår själv. Inga problem med det.

Skolan skulle inte vara där den tog bort en fin pulkabacke som var så besökt man hörde skrattande barn lång väg de hade så roligt
Utemiljön är viktig

Detta är ingen enskild händelse jag vet om en annan mamma som läste ”lusen” av den nitiske mannen från ett bolag som kommunen anlitar så mörkertalet är nog stort. Kan tillägga att mamman klarade sig från böter bara för att det blev en konflikt och de boende applåderade mamman.

Den information vi som föräldrar fått från skolan är att parkeringsförbudet bara ska gälla bussfickan som syns på bilden och att man ska kunna stanna och släppa av sina barn efter den, men där får max plats 2-3 bilar och parkeringsförbudsskylten borde specificeras att det endast gäller bussfickan.
Längst upp i bilden där vägen svänger åt vänster finns en liten parkering för typ 3 bilar men där har stått en container jättelänge, kan man inte hitta ett annat läge för containern så att den parkeringen kan användas?

Nästan som att hon fick parkeringsbot för att hon bröt mot lagen …
”Visst, skylten anger att jag varken får stanna eller parkera på platsen”
Men att följa regler är väl inget vi ska lära barn.. eller vuxna..

Det är bara att hoppas att nya tekniska nämnden gör fysiska besök vid skolor och dagis och därefter ändrar de tokiga skyltningar som i dag finns. Det måste bli ett slut på paragrafrytetiet.

Kommunledningen måste ta tag i denna fråga och inte låta anställda på kommunförrådet avgöra vad samt vilka vägskyltar som skall gälla. Nuvarande ordning håller inte. Kloka beslut kan leda till att parkeringsvakterna kan dras in vilket också innebär en ekonomisk vinst för kommunen.

Att Eksgatan var för smal och brist på parkering och avstigningszon ,det var uppe till debatt när utbyggnaden av Sörgårdsskolan planerades!
Som vanligt vid utbyggnad av skolor så planeras utemiljön utifrån att det ordnar vi senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *