Nyheter

Parkeringstillstånd missbrukas

Nyheter Problemet med att parkeringstillstånd missbrukas togs upp under tekniska nämndens senaste möte.

För rörelsehindrade personer kan ett särskilt parkeringstillstånd utfärdas. Handikapptillstånd utfärdas efter läkares ordination och kommunen är den myndighet som prövar ansökan och utfärdar eventuella parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Under tekniska nämndens senaste möte togs detta upp för att informera ledamöterna om problemet med risken för att det missbrukas eller ordineras på felaktiga grunder.

– Det är ju ett storstadsfenomen annars, men problemet finns även i vår kommun, berättar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. Det är så tråkigt om de som verkligen behöver platsen inte kan använda den på grund av att några lurat till sig tillstånd.

Bild, Pixabay

Taggar

Dela


7 reaktioner på Parkeringstillstånd missbrukas

På vilka grunder menar ni att vissa har lurat till sig tillstånd? Är det läkarna som utfärdar intygen eller kommunens bedömning som luras? Om någon använder en anhörigs tillstånd av lathet så är det väl snarast att beteckna som bedrägeri.

Jag tycker all missbruk är fel det drabbar bara de som ” förmånen ’ den är till för ’ jag ska bara ’är lathet min förre detta fru var duktig att lägga undan parkeringstillståndet när hon lånade min bil och gick de extra stegen i stället.

@gunbritt Många gånger så har någon anhörig ett parkeringstillstånd som ligger i bilen. Det innebär inte att det är den personen som utnyttjar det.

Hur kan ni veta att folk ”lurat” till sig intyg?
Däremot finns det ju många som parkerar utanför tillstånd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *