Nyheter

Per Bunnstad upptogs som hedersledamot

Nyheter Per Bunnstad från Skillingaryd upptogs i veckan som hedersledamot i föreningen Albatrossmuseet.

Per Bunnstad och Åke Lindström ordförande i Albatrossmuseets styrelse. Foto: Lena Rylander

I samband den årliga Albatrossdagen 2 juli överlämnades till Per Bunnstad från Skillingaryd ett diplom , där han upptas som hedersledamot i föreningen Albatrossmuseet.

Museet skildrar en episod under första världskriget, när den tyska minkryssaren Albatross den 2 juli 1915 sköts i sank i en sjöstrid med ryska pansarskepp utanför Östergarn och sattes på grund vid Kuppen strax söder om Herrvik . Det är historien om Albatrossmännen, deras fartyg och samvaron med lokalsamhället.

Per Bunnstad har som frimärks- och vykortssamlare bland annat inriktat sig på vykort och brev som skickats till och från Albatrossbesättningen, som var internerad på Gotland och till viss del även i Skillingaryd under första världskriget. En stor del av denna samling har han i kopieform skänkt till ”nya” Albatrossmuseet som invigdes på Albatrossdagen 2022. Gåvan är ett viktigt tillskott till museets unika samlingar.

Per Bunnstad mottog utmärkelsen av föreningens ordförande Åke Lindström i närvaro av den tyske försvarsattachén och i övrigt ett trettiotal personer.

Text: Lars Danielson  ledamot i styrelsen och värd för Albatrossdagen 2024

Den tyske försvarsattachén och Per Bunnstad. Foto: Lena Rylander

Taggar

Dela


4 reaktioner på Per Bunnstad upptogs som hedersledamot

Hejsan Per och grattis till utmärkelsen. Vill samtidigt tacka dig för ditt arbete med Skillingaryd.nu. Trots 30 år boende i Stockholm så känns det som att man alltid har koll på allt som händer i bygden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *