Nyheter

Per vann i Trelleborg

Nyheter Per Bunnstad fortsätter att notera framgångar i utställningar kring frimärken och vykort.

Göran Heijtz delade ut diplom till Per Bunnstad. Foto: Jonas Hällström  [1/8]

Samma duo men dagen efter med priserna  [2/8]

Per Bunnstad visade vykort från Skillingaryd  [3/8]

Stig-Arne Svensson...  [4/8]

...från Gnosjö visade skånska vykort  [5/8]

Stig-Arne fick träffa jurymannen Bengt Bengtsosn för genomgång av exponatet.  [6/8]

Sven-Börje Ewers tävlade i mästarklassen  [7/8]

Utställning i Söderslättshallen i Trelleborg  [8/8]

Denna gången deltog han vid årets enda utställning Sverige. Det var Trelleborg 2023 som arrangerades i helgen och Per Bunnstad vann vykortsklassen med 92 poäng av 100 möjliga för sitt exponat om Skillingaryd en militärort. Det här kan närmast räknas som ett SM.

– Roligt att också få en inteckning i vandringspriset Vykortsstjärnan, säger Per.

Detta pris har vandrat sedan 2004 och Per blev nu den förste att nå tre inteckningar. De två tidigare för hans del kom 2007 och 2015. Nu blev det åtta års uppehåll igen men frågan är om det ska dröja lika länge till nästa gång…
– Det är inget jag tänker på. Det är ju bara trevligt om fler kan tampas om högsta poäng i vykortsklassen, säger Per som är medlem i Skivaryds Samlarklubb och Värnamo Filatelistförening.

Det krävs 90 poäng för guld och för Per blev det nu tredje gången med guld för detta exponat. Första gången var 2015 i Täby, andra 2022 i Liberec i Tjeckien och nu nästan på hemmaplan. Per har tidigare fått guld för vykortsexponaten Albatross och OS 1912.

Nästa år blir det en utställning i Karlstad och kanske medverkar Per även då.
– Vi får se vad det blir, säger Per som förutom vykort även tävlar i open, som är en öppen klass där man ska ha minst 50 procent kring filateli och sedan visa allt möjligt som får rum i en ram.
Här har han bland annat deltagit med exponat kring VM i fotboll, boxning med Ingemar Johansson och Ryttarolympiaden 1956. Som bäst har han fått 88 poäng i denna klass.

Han tävlar även i klassen posthistoria men där är vägen lång fram till guld.
– Det lär nog aldrig gå att uppnå men jag hoppas i alla fall i en framtid på 85 poäng.

Gnosjö och Värnamo
Vid utställningen i Trelleborg medverkade även Stig-Arne Svensson som också är medlem i föreningarna Skivaryd och Värnamo. Han nådde 80 poäng i vykortsklassen för sitt Skånska Broby 1900–1960. Stig-Arne bor i Gnosjö men mamman är född i Broby, därav intresset för den orten.

Sven-Börje Ewers är uppvuxen i Värnamo men bosatt i Lund. Han är medlem i föreningarna i både Lund och Värnamo. Han deltog i mästarklassen med ”Tidiga svenska poststämplar 1686-1830”. För att få tävla i mästarklassen krävs tre guldmedaljer.

På plats fanns även Niclas Eriksson från Värnamo som var en av dem som ingick i juryn.

Taggar

4 reaktioner på Per vann i Trelleborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *