Nyheter

Personalbehoven på Mejeriet klarlagd

Nyheter Under 2020 kommer Mejeriet att tas i drift och nu har personalbehoven diskuterats

Bild: Vaggeryds kommun

Mitt i ett hektiskt verksamhetsår så ska det parallellt pågå ett arbete med budget för 2020. Nästa år, preliminärt den första maj, ska Mejeriet tas i drift och därför har socialnämnden arbetat fram ett underlag för hur bemanningen ska se ut och gjort en bedömning av resursbehoven avseende personal utifrån ett budgetperspektiv.

Inom funktionshinderomsorgen beräknas det behövas motsvarande åtta heltidstjänster på dagtid. För äldreomsorgen planerar man för en bemanning motsvarande elva heltidstjänster under dagtid. För bemanning nattetid avsätter man resurser för åtta heltidstjänster som ska ansvara för såväl funktionshinder- som äldreomsorgen. Till detta kommer en chefstjänst och en tjänst som vaktmästare, bägge motsvarande heltider.

Beräknat på ett helår hamnar personalkostnaden på 14,8 miljoner kronor, men så hög blir inte kostnaden på just Mejeriet eftersom det inte kommer att vara i drift förrän tidigast i maj månad. Om man ser till den budgeterade kostnaden per månad blir den drygt 1,2 miljoner kronor. Startar verksamheten den första maj kommer kostnaden, enligt nuvarande förslag, att hamna på drygt 11 miljoner kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *