Nyheter

Placera återvinningscentralen mellan tätorterna

Nyheter Motionen från (S) lämnades in under måndagens kommunfullmäktige. ”Det är en fördel om återvinningscentralen omlokaliseras”

(S) vill flytta återvinningsstationen till Götaströms industriområde

I en motion till kommunfullmäktige skriver (S)-gruppen med Robert Alkemark, Tuula Ingner, Anna-Karin Slunge och Kenneth Åberg i spetsen att det skulle vara en fördel att placera återvinningscentralen mellan tätorterna istället.

Motionen i sin helhet; ”Motionen gäller omlokalisering av SÅM:s återvinningscentral.

Vi hemställer att Vaggeryds kommun inom samarbetet i SÅM verkar för en omlokalisering av återvinningscentralen till en mer central placering, att kommunen snarast reserverar lämpligt markområde för ändamålet återvinningscentral inom Götaströms industriområde för att säkerställa att det inte säljs till annan intressent, att kommunen tar kontakt och initerar en process med övriga återvinningsföretag inom Gärahov industriområde för att på sikt omlokalisera verksamheterna till annan plats inom kommunen.

Bakgrund och skäl anges; För att i framtiden möjliggöra ytterligare bostadsområde i Vaggeryds tätorts närhet anser vi att det är nödvändigt att omlokalisera återvinningsverksamheterna på Gärahovs industriområde. Industriområdet bör i första hand omfatta ej störande verksamhet med dessutom färre transporter än vad återvinningsverksamhet genererar. En placering mellan tätorterna Skillingaryd och Vaggeryd menar vi är till fördel för kommuninvånarna. Invånarna i södra delen av kommunen får kortare avstånd och transporter genom Vaggeryd minskar.

Motionen godkändes av kommunfullmäktige och lämnades över till kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


16 reaktioner på Placera återvinningscentralen mellan tätorterna

Henrik Persson
Nya badhuset måste ligga i Vaggeryd. Vad tror du det skulle kosta att köra alla från Vaggeryd dit?
Hur många elever finns det i Skillingaryd och Vaggeryd?

Håller med Henrik Person. varför ska Vaggerydsborna ha allting centralt d- et kostar väl lika mycket från Skillingaryd till Vaggeryd när det gäller fler elever i Vaggeryd det är tack vare att man har byggt Fenix där om man vill svetsa ihop två samhällen då kan man fördela det hela lite rättvist tycker man.

Bra förslag!

När det gäller nytt badhus/sporthall så skulle det var perfekt mellan Alshultsområdet och Kinnarps.
Där finns en stor tom tomt!
Där är det dessutom nära till golfbanan/Dammen där man kan anlägga motionsspår / etcetera.
Kommunens största arbetsgivare ligger nära så de anställda kan ”sporta” i anslutning till ”arbetsdagen”.
Då kan man lägga ner badhusen i Vaggeryd och Skillingaryd och bussa folket i stället.
Men det kanske är för långt söderut för Vaggerydsboa? 😉

Håller med. Men tillräckligt avskilt med tanke på bränder, råttor, doft och allt det innebär och smidigt att åka in med släp som i dag.
Skulle som ovan vara lämpligt att bygga ny samhörig fotbollsplan, ishockeyrink, innebandy, handbollsplan med mera, och slå ihop WIK och SIS kanske och ett badland med centrala bussar i anslutning.
Skulle även kunna finnas någon form av meraktivitet i närheten så slipper man renovering av alla dessa gamla lokaler och kan nyttja de gamla lokalerna till något annat.
Skulle även vart bra med en snabbmatskedja i närheten om man är hungrig och vill få i sig mat snabbt.
En motocrossbana skulle vara häftigt och en helgaktivitet att se på. För att inkludera mer än boll och puckintresset.
Hade vart schyst kombination

Tyvärr finns det ingen plats att bygga på mellan Vaggeryd och Skillingaryd, möjligtvis en återvinningscentral men inget annat. Nu ska Vaggeryds Energi bygga värmeverk där så det passar inte med skolor och badhus mitt bland alla industrier.

Mycket bra förslag och då får man gärna öka öppettiderna mer så det blir mer anpassat efter folk som kan komma när de inte jobbar.
Tror inte man ska bygga badhus och Fenix mellan Skillingaryd och Vaggeryd. Det blir bara merkostnader för kommunen

Håller med på 2 hjul! Kommunen skulle satsat på gemensamt bygge mellan våra samhälle för länge sedan med WIK, SIS, badhus och Fenix i stället så börjar man med en ny soptipp – att politiker tänker så trögt och långsamt kanske de är underbetalda.

Jag håller med om JRAB inte skulle vara där det är i dag
För övrigt tycker jag att idén om att flytta återvinningscentralen enligt förslaget är bra

Någon bör väl hjälpa kommunledningen att tänka till lite större och göra en framtidsplan utvecklingsplan, för det verkar de ju inte ha någon. Lägg det mesta mellan byarna och planera in flytt av WIK och SIS samt badhus och Fenix borde ju planerats in för länge sedan
Och bättre att ta tag i det nu och göra en plan för allt
Sätt in mindre bussar som körs mellan samhällena för att transportera de yngre ungdomarna, gör cykelvägar så funkar det för de större.
Borde bli bättre på alla sätt och vis.

Återvinningscentralen kan gärna flyttas, men det största problemet är väl den råttodling som ligger granne med Återvinningscentralen.

Är det så bra att ha den nära stora industrier som finns där och med den brandrisken det är.
Det händer ju ganska ofta att det brinner i sådana anrättningar med giftig rök
Skulle ju bli många som få utrymmas i så fall.

Bra förslag! Hade även varit bra med utökade öppettider på kvällar och helger då det flesta är lediga så att det slipper bli kö och trängsel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *