Nyheter

Planprogram tas fram för Trolleberget

Nyheter Trolleberget i södra delen av Skillingaryd ägs av kommunen och nu önskar politikerna göra om området till kanske bostäder? "Det är ett akut läge" säger förslagslämnaren

Jörgen Johansson (C) föreslog kommunstyrelsen att se över området vid Trolleberget, söder om Skillingaryd, vid kommunstyrelsens sammanträde.

– Det är akut behov av bostäder här i Skillingaryd och ett planprogram för området skulle vi gjort för flera år sedan… Jag önskar att det blir bebyggelse som byggs med naturen. Inte gräva undan och spränga bort utan man behåller kuperade området som det är. Jag vill att det ska vara blandad bebyggelse i Trolleberget, kommenterar Jörgen Johansson (C).

En enig kommunstyrelse önskade således att ett planprogram ska tas fram för området Trolleberget. Området mäter från södra Järnvägsgatan till länsväg 152.

– Arbetsutskottet får bereda omfattningen, begränsningar och hänsynstagande. Vi önskar såklart fler möjlighet till att bygga bostäder, men vi ska också ta hänsyn till klimat, natur och infrastruktur. Det är många delar i det här och nu har vi bestämt att se över området. Det finns fördelar när man tar ett helhetsgrepp över området då man väger in samtliga delar som i ett planprogram. Det här är ett första steg, kommenterar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen. 

Taggar

Dela


8 reaktioner på Planprogram tas fram för Trolleberget

Felet i kommunen vid tidigare planeringar har väl till stor del handlat om att man inte tagit hänsyn till naturens uppbyggnad utan att man sprängt bort den naturliga kuperingen av marken. Fåglabäck är bara ett exempel av planering där tomtbyggnationen har gått snett och man har tagit allt som hade med naturlig mark att göra.

Vi behöver fler lediga tomter i kommunen. I dagsläget finns det väldigt få lediga tomter för nybyggnation och med tanke på bostadsbristen behöver det förändras.

Bygg men inte här! Så verkar alla tycka. Ska samhället utvecklas så är detta lämpligt. Så bygg men spara lite vandringsleder.

Utmärkt förslag, bor i centrum och här finns mark som går att använda utan att ta bort naturupplevelsen för andra, Ängen rakt söderut skulle vara perfekt att bygga på plus även ännu längre söderut.

Bra förslag! Planera också för Stenvadet och Månsabo. Tyvärr har Båramo ersatts av terminalsområde, annars hade detta varit ett fantastiskt bostadsområde. Nära till naturen har man vart man än bor i Skillingaryd!

Men nej! Detta är det enda fina strövområdet lättillgängligt för alla i Skillingaryd, en väg ut i vår fina natur som vi har förutom slingorna vid friluftsgården.

Har någon ens frågat vad boende i närheten tänker, som valde hus just för det naturnära obebyggda läget?

Antar att politikern själva inte bor här.

Det är ett av våra finaste naturområden mycket använt av vandrare, förskolor och cyklister, Det borde snarare skyddas mot bebyggelse i stället. Mycket dåligt och ogenomtänkt förslag.

Det vore stor synd och skam att bebygga ett populärt strövområde i samhällets närhet. Området utnyttjas året runt av barn och vuxna med naturliga pulkabackar och vandringsstigar. Det borde finnas andra områden exempelvis utmed Nyholmsvägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *