Nyheter

Polisen aktiv i centrum – polisbil fick bärgas

Nyheter Tre polisbilar, flera poliser, polishund och en person gripen.

Polisbilen fick bärgas.

En polisbil på Stationsgatan utanför Jupiter

Det har varit och är aktiviteter vid och kring torget i Skillingaryd just nu.

Polisen har sökt efter en eller flera personer för skadegörelse på en polisbil – det var sönderskurna däck och klockan 13.24 bärgades polisbilen.

En man i 30-årsåldern greps, för skadegörelsen, och togs in till förhör. Polisen betecknar händelsen som allvarlig.

Av annan artikel framgår att det är vissa orosmoln i centrala samhället som bland annat fått kommunpolitiker att agera.

På plats vid och kring torget syntes som mest tre ”målade” polisbilar och en ”omålad”, alltså tre med Polis noterad och en utan text.

Vid 13-tiden hade två av polisbilarna åkt medan det tredje var kvar.

Polisbilar parkerade på Stationsgatan.

Taggar

Dela


26 reaktioner på Polisen aktiv i centrum – polisbil fick bärgas

Ja Lilli!
Vill du att jag skickar bilder till Skillingaryd, nu då? För det finns foton på honom med diverse ungdomar när han gör affärer.
Det är inga tvivel om att det är han och vad han gör. Jag jobbar nära polisen och vet lite mer än gemeneman gör. Så åter igen det är denna man(skulle kunna skriva hans namn med, men tror inte det är lagligt).

Nu sitter dåren(med sin fina väst under en svart täckjacka) vid Jonssons. Han blev lite illa berörd när jag konfronterade honom vid namn och undrade vad han gjorde där. Detta att ha koll på honom, stör honom så till den milda grad att han förhoppningsvis tröttnar på att sköta sina affärer runt torget. Så jag uppmanar alla att verkligen titta på honom när ni ser honom, så han känner att alla vet vem han är.

Du kan inte bara gå till till honom och konfrontera honom och fråga vad han gör där. Liksom alla har rätt och sitta var de än vill så du skillingarydsbo – sitt inte och kasta skit på folk

Lilla Lilly!
Jag vet vem personen är och det är en kille från Balkan. Jag vet även namnet på honom. Så ja det är ingen svensk kille. Jag önskar bara att jag springer på honom så jag kan be honom försvinna härifrån. Varför vurmar alla för folk med annan etnicitet?

Har du bevis på detta?! Ha liksom sitt inte och släng ut skit på andra när du inte har några bevis – Skillingarydsbo allvarligt

För nåt år sen varnade jag för detta med knarkhandel på och omkring torget/stationsgatan/jupiter. Jag blev då utskälld och man påstod att jag överdrev och att sånt inte förekom i ”Vår lilla stad”. Jag varnade även för att detta skulle bli värre, mer utbrett samt göras mer öppet och locka till sig ungdomar. Jag fick även ta emot ett par hatinlägg för detta. Nu står vi alltså mitt i den situation som jag varnade för. Vart står vi om ytterligare 1 år? Gå samman och visa att vi inte vill ha droger på våra gator! Öppna upp för lokalpolis på plats! Stå upp för samhället!

Ni som sitter och och säger att det var en man 185cm lång och har en väst har ni några bevis på att det är så lixom plus att det är nån från Balkan liksom. Hhallå det kan lika väl vara en svensk?

Det är väl bättre att de går till mötesplatsen och får äta sig mätta och ha någon som stödjer och hjälper dem lite i vardagen och har någon att prata med. Där får man komma och va som man vill alla är välkomna och accepterade som dom är, ute på gatorna tittar folk snett bara de går med en bolagspåse. Det finns idioter överallt men dra inte alla missbrukare över en kam

Inte undra på att kommunen kämpar i motvind som dom sköter det här. Snälla vakna starta en dialog med dom på Jupiter sätt in väktare mm allt försvinner inte bara för man inte vill se eller höra något negtivt

Blev upprörd när jag såg det här med mina egna ögon på plats och kontaktade polis direkt.
Handlar inte bara om säkerheten runt boenden, utan även oss som jobbar inom hemtjänst att kunna känna oss trygga när vi utför vårt arbete i samhället.
Önskarman också kunde flytta Systembolaget så att torget kan bli en trevligare plats.

Kommunen lockar ju hit dom med matkassar mm dom håller ju till på mötesplatsen eller vad det nu kallas.där får ju tydligen vara påtänd när dom äter sin frukost eller vad dom gör?å det enda som diskuteras vid borden är hur dom ska få tag i droger för dagen. Stäng skiten så försvinner nog missbrukarar med.

”Funderar” Du är välkommen till mötesplats och prata med alla som kommer dit, jag har aldrig på över två år där hört ett enda samtal om hur man får tag på droger. Matkassarna går till många behövande, det är inte bara till missbrukare. Att kalla det stället för skit är oerhört respektlöst. Så många människor har funnit en betydelsefull mötesplats och god gemensksap där. Välkommen!

Du behöver inte betala för några matkassar, all mat skänks av butikerna i kommunen och delas ut av kyrkornas personal på måndagar och torsdagar.
Det finns väl en gräns för vad som är ok gällande hur påverkad man får vara där men Alice och Kicki som jobbar där har bra koll och stor kunskap i hur det bör hanteras och det har i stort sett aldrig varit ett problem. Som sagt tidigare, välkommen dit för att se hur det fungerar.
Allt gott!

Nu har jag svårt att se hur det gynnar trygghet en i samhället genom att stänga ute påverkade missbrukare. Det är väll ändå vedertagen vetenskap att chansen att nå fram till dem är genom att skapa relationer och gemenskap. Tycker inte det är i allmänhetens händer att prata om mötesplatsen utan jag är säker på att personalen där har kunskap och förmåga att vidarebefordra om de upplever problem. Att stänga ute missbrukare därifrån är som att be om mer oro på torget.

Du Funderar. Har du varit på Mötesplatsen så du vet vad dom gör där? Om du inte har gjort det,så tycker jag att du ska göra det och kanske ta en fika. Det är öppet Caffé på måndagar och torsdagar. Många som kommer och trevligt är det. Vilket arbete dom gör personalen och kyrkorna.

Är det inte dags att kommunen ser till att det åter igen blir ”lokalpoliser” i kommunen. Tror att det fungerade bättre på ”Sjödahl & Isakssons tid” som hade lite kännedom om det ”lokala buset”.
Inte klokt att det inte finns en enda avdelad polis till kommunens storlek!

Polisen känner ju till mannen som jag skrev tidigare. Dom har koll på honom och visiterar honom så ofta det går, tyvärr så har han gömmor och kurirer med drogerna. Så det är inte lätt att ta honom med skiten på sig. Bra att fler uppmärksammat dåren. Han skall inte kunna röra sig här utan att vara under uppsikt, då tröttnar han/dom till slut. Skulle jag själv träffa honom så skulle jag konfrontera honom om vad han gör här.

Är det inte så att två poliser va på torget och visiterade/pratade med denna killen Strax innan 11 idag?! Efter det vid 13 så sker detta?! Suck

Kan man inte sköta sig har man inte i kommunen att göra ?
Ska väl inte behöva gå så långt så att dom som sköter sig ska behöva flytta ut ur kommunen på grund av dom som inte sköter sig ? Kanske dags att kommunpolitikerna vaknar.

Detta daltande med allt som rör att göra samhället lite säkrare och tryggare för alla. Måste det gå.så långt att man måste stänga ner Jupiter – låta folk inte våga gå ut för att man ej att tag i detta som allt innan det går så långt som detta. Skäms att vara kommunbo. Vakna politiker – gå en runda utanför era kontor på kvällen o se med egna ögon.

Bra att polisen tar tag i dom problem personerna som rör sig på torget. Personen som greps hade skurit sönder ett däck på en polisbil, samma person har sålt knark helt öppet på torget tidigare i förra veckan. Personen är ca 185cm lång har en svart väst med texten: United Tribunes i vitt på ryggen.
Härstammar från Balkan. Känd av polisen så klart.

Kommentarsfunktionen är stängd