Nyheter

Politiker efter ordbråk: ”Brusade upp och ville inte prata med mig”

Nyheter Ordförandes ordval blev inte behandlat, och därmed inte justerat som sig bör, under övriga frågor vid senaste sammanträdet hos barn- och utbildningsnämnden. "Att använda ordet krig är ett väldigt dåligt ordval" säger ordförande medan ersättare i nämnden menar "Man uppträder inte så"

Ett ordval som beskrevs av nämndordförande i Skillingaryd.nu när skolenkäten presenterades att ”vissa oppositionspolitiker svartmålar och smutskastar våra skolor”. 

LÄS MER:  Skolenkät: Elever är nöjdare än föräldrar

Stig Svensson (SD) ville diskutera nämndordförandes åsikt om svartmålning och smutskastning utifrån artikeln vid senaste nämndmötet. I protokollet står det att den övriga frågan, efter den väcktes, ska diskuteras vid sittande möte. Som upplysning finns att läsa i protokollet att Luotonen, partikamrat till Svensson, motsäger sig justering då frågan enligt henne inte kan anses vara diskuterad vid sittande möte då ordförande valde att avsluta mötet innan frågeställningen kring ämnet Svensson (SD) lyfte fram fick ställas och därför hanterades inte frågan i enlighet med hur tidigare frågor har hanterats under ärendet ”övriga frågor”. 

Vad hände egentligen? Vi tog kontakt med Stig och han berättar:
När vi kom till punkten övriga frågor så ställde jag frågan angående hans uttalande om att ”vissa oppositionspolitiker svartmålar och smutskastar”. Vi har några stycken att välja på och undrade vilka/vem det var han antydde? Då började han dra igång om oss i SD, brusade upp och skulle inte tala med mig överhuvudtaget. Klubban slogs hårt i bordet, mötet avslutades, och han lämnade sammanträdet. Han kom tillbaka igen men vägrade vidröra vid min fråga. Det stämmer dåligt med kommunens grundtankar om att alla ska vara lika mycket värda. Man uppträder inte så, berättar Stig Svensson (SD) ersättare i barn- och utbildningsnämnden. 

Sammanträdets utsedda justerare tillika SD-ledamot i nämnden, Marie Luotonen, säger;
– När protokollet kom första gången så stod det bara att Stigs fråga var besvarad. Det var den inte, så jag justerade inte. Efter ny vända av justering av texten kom protokollet igen efter en vecka. Då justerade jag hela protokollet förutom den punkten gällande Stigs övriga fråga eftersom jag anser att den inte var förhandlad som den ska, menar Marie Luotonen. 

Vi ringde upp Marijo Corkovic (S) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
– Det var den bästa enkäten genom tiderna. Jag sa att vissa oppositionspolitiker svartmålar och smutskastar. Stig kände sig träffad, sa att han hade en övrig fråga. Han fick lyfta upp frågan på nämndmötet. När en politiker säger att det är krig i verksamheten så smutskastar man vår verksamhet. Att använda ordet krig är ett väldigt dåligt ordval och att använda ordet krig är tufft. Då började han prata om min värdegrund. Övriga frågor är ingen beslutande punkt utan vi har punkten för att man ska ställa riktiga frågor gällande verksamheten. Om jag säger något i media väntar jag mig att jag ska svara i media och inte i nämnden. När jag säger ”vissa” menar jag inte alla. Sedan sa jag att jag menade dig, Stig. Marie begärde ordet men då sa jag att det ska inte vara någon debatt på ett nämndsammanträde. Jag insåg att det var fel väg och avslutade mötet. Man får väcka initiativärende om det är något man vill ta upp, avrundar nämndordförande Marijo Corkovic (S). 

Ordvalet skapade irritation på nämndsammanträde

Taggar

Dela


13 reaktioner på Politiker efter ordbråk: ”Brusade upp och ville inte prata med mig”

En respektabel politiker bör uppträda seriöst och med respekt för sitt ämbete.
Kommunfullmäktiges vice ordförande, Stig Svensson, bemöter en medborgare med ett ”gapskratt” i debatt, vilket visar prov på klandervärt beteende samt brist på anständighet.
Gapskratt hör inte hemma i politiska sammanhang!

Stig Svensson framträder åtminstone med sitt äkta namn, var i fablernas värld hittar vi Maja Gräddnos?

För att knyta an till välkända fabler om ett bekant styressätt i trakterna av Uppsala domkyrka beskrivet av Gösta Knutsson så fanns förutom Maja Gräddnos den Elaka katten Måns som styrde och ställde enligt sina egna tolkningar av den Sanna demokratin tillsammans med de kloka och tveklöst lojala herrarna Bill och Bull som inte alltid hade full framgång i sina strävanden att fullfölja Måns påbud.

Oj, en ordförande som lämnar rummet när klubben fallit och mötet är avslutat. Inget syföreningsmöte eftersnack om ungar, hundar och kantareller. Kan man låna honom till andra möten?
Stig Svensson, 2:e vice ordförande i kommunfullmäktige bör ha mer ordning på regelverket än han vill kännas vid här. Ordlistan haglar av olika uttryck. Besvarad, diskuterad, debatt, förhandlat (om vad?) Svensson frågade vilka som åsyftas med ”vissa oppositionspolitiker”. Ordförande svarade:- Det är du Stig. Frågan var besvarad. Läs protokollet så ser ni. Vad bråkar Svensson om? Han kräver likvärdig behandling. Jovisst men det kräver ett hövligt likvärdigt agerande från frågeställarens sida också. SD -krig i ankdammen?

Maja Gräddnos – Du har missuppfattat det hela. Det var Marijo som blev kränkt för att jag inte höll med honom.

Tråkigt för honom som inte tål SD, men vi vet ju vem som lärt upp honom.

Kan det vara så enkelt att Gubben och S Svensson har gått i lära hos Åkesson i konsten att vara lättkränkta

Intressant att Marijo säger att det inte ska vara någon debatt på nämndsammanträden – vad ska vi då ha nämnderna till?
Jag kan väl lugnt påstå att under Marijos ”ledarskap” har nämndens arbete degraderats till att bli ett sifferbollande där nämndens ledamöter kommer längre och längre från det som beskrivs i kommunens vision och värdegrund.

Bland annat kan man där läsa – ”En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.”

Med dessa ord i åtanke ska man inte uppföra sig som en diktator och vägra nämndens medlemmar att delta i diskussioner och ifrågasätta de sanningar som inte alltid är positiva för skolan som svartmålning och smutskastning.
Det är inte lätt att få framföra sin mening när nämndens ordförande vägrar tala med dig.

Stig. Nu skarvar du igen. Det ska inte vara debatt på paragraf övrigt. Det vet du mycket väl. Om det vore som du skriver skulle eleverna inte fått bättre betyg, vilket de tydligen har fått. Sluta svartmåla och gnälla. Det tjänar ingen enda elev på.

Ja hur var det nu med allas lika värde! Är det en floskler som vissa politiker tar till bara för att visa sin egen förträfflighet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *