Nyheter

Politikerna: Flytta max 5 miljoner mellan nämnder om man är överens

Nyheter Punkten ”flytt av medel” har tidigare i våras varit på sammanträdesbordet och var nu så även uppe på kommunstyrelsens senaste sammanträde. – Man kan göra det på ett smidigt sätt om nämnderna är överens, menar Gert Jonsson (M)

Max 5 miljoner får flyttas per budgetår är tanken

I en ny, reviderad punkt i nämndernas reglemente, förväntas kommunfullmäktige godkänna flytt av pengar. Punkten som ska revideras handlar om ett maxbelopp på 5 miljoner kronor per budgetår och enbart gälla av fullmäktige redan utdelade medel för året. Det är en omfördelning av resurser, mer smidigare att jämna ut de ekonomiska förhållanden mellan nämnder under innevarande budgetår. I kommunstyrelsens arbetsutskott ville inte Thomas Axelsson (KD) säga sitt utan ville avvakta till själva kommunstyrelsen som nu har haft sitt sammanträde. Gert Jonsson (M):
– I praktiken är vi eniga om detta. Den här möjligen finns och därför lämnar vi över förslaget till kommunfullmäktige. I praktiken betyder det att är två nämnder överens om flytta pengar mellan varandra. Det har varit, och är, mycket diskussioner kring det här. Men nu har vi omarbetat det här och vi är överens. 

Thomas Axelsson (KD) delar dock inte majoritetens åsikt och reserverade sig mot beslutet:
– Det är budgetmedel man pratar om. Normalt har kommunfullmäktige ansvar för alla budgetar, alla förslag, tilläggsbudgetar, kompletteringsbudget och driftbudget. Nu vill man göra en förändring. Jag vidhåller att handlar det om budget så ska beslutet tas av kommunfullmäktige. 

Nu går förslaget vidare upp till de folkvalda politikerna i kommunfullmäktige. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *