Nyheter

Politiker får utbildning

Nyheter Nu pågår en utbildning för politiker inför den nya mandatperioden

Utbildningsdag

Vid varje ny mandatperiod väljs ett antal helt nya politiker in i kommunfullmäktige och/eller nämnder och styrelser i Vaggerds kommun. Det krävs att de ges en grundläggande information/utbildning som ger förutsättningar för det uppdrag man har.

Utbildningen genomförs i tre steg. Den första utbildningsdagen hölls innan jul då en extern föreläsare medverkade om det kommunala uppdraget övergripande. Den tredje delen hålls i februari och inriktar sig mot hur Vaggeryds kommun arbetar och fungerar.

Dagens utbildningstillfälle, som hade samlat omkring 60 politiker och samtliga förvaltningschefer, inriktade sig helt på att samtliga förvaltningar presenterade sin verksamhet. Det görs så att alla nya kan få en syn på hur kommunen i sin helhet fungerar så att man inte bara ser den egna nämndens verksamhet med skygglappar.

Utöver nämndernas presentation omringades programmet av en inledning av kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) om Vaggeryds kommun och framtiden. Dagen avslutas med information om hur politiska handlingar administreras, kommunens säkerhetsarbete samt hur man arbetar för att hindra mutor och korruption.

Flera vittnade om behovet av utbildning för att förstå hur man sköter en organisation med omkring 1 200 anställda som omsätter över 750 miljoner i verksamheten.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *